BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,25
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe Nikola Kalinic için devrede

Vedat Muriç’in Lazio’ya transferinin resmîleşmesini bekleyen sarı-lacivertliler Beşiktaş’ın da yakından ilgilendiği golcü oyuncu için araya girdi.

Abone ol

Vedat Muriç'in Lazio'ya transferi için geri sayım sürerken, golcü arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de sürpriz bir isim gündeme geldi. İsrailli golcü Eran Zahavi ile büyük oranda anlaşan sarı-lacivertli takımın Hırvat golcü Nikola Kalinic ile de temasta olduğu öğrenildi.

Beşiktaş'ın da yakından ilgilendiği Kalinic için hem oyuncunun kulübüne hem de 32 yaşındaki oyuncuya siyah-beyazlı takıma nispeten daha iyi bir teklif yapan Fenerbahçe yönetimi, Kalinic'in menajerini de İstanbul'a davet etti. Hücum hattını Kalinic, Zahavi ve Valencia'dan oluşturmak isteyen Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut da bu transfere onay verdi. 

19 karşılaşmada rakip fileleri 5 defa havalandırdı
Güçlü fiziği ve sırtı dönük oyun becerisiyle Muriç'ten doğacak boşluğu doldurması beklenen Kalinic geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Roma'da sahaya çıktığı 19 karşılaşmada rakip fileleri 5 defa havalandırdı.

1,5 milyon avro
Atletico Madrid'de teknik direktör Diego Simeone tarafından kadroda düşünülmeyen ve kontratının son yılında satış listesine konan Kalinic'in için en çok 1,5 milyon avro bonservis bedeli ödeneceği, Muriç'ten elde edilecek gelirin bir kısmının bu transfere aktarılabileceği öğrenildi. İngiltere, İtalya ve İspanya liglerinde kendisini gösteren Kalinic, son dönemde performansıyla göze batan golcülerin başında geliyor.