BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Fener Yükselin kellesini istedi

Fenerbahçe'de olağan toplantıda şok kararlar alındı. Yönetim Federasyona ültimatom niteliği taşıyan çağrıda bulundu

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Futbol Federasyonu, MHK ve Beşiktaş hakkında zehir zemberek açıklamalar yaptı: "Şampiyonluğumuz alınırsa, bunu kim telafi eder?"

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı'ndan sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Nihat Özdemir, çifte standart yapıldığını ileri sürerek, Vedat Yüksel ve Aytekin Durmaz'ın hakemlik müessesesi ile ilişiğinin kesilmesini istedi.

Nihat Özdemir'in sert ültimatomunun satır başları şöyle:

-Sayın Yıldırım Demirören ve Sayın Levent Erdoğan Yaklaşık 3 haftadan bu yana ısrarla kendilerinin şampiyon olacaklarını söylemektedir. Sayın Demirören'in bu açıklamaları yaptığı tarihe ve onun öncesindeki, onun öncesindeki görüşme ve temaslarına bakacak olursak bu mesajların masumane motivasyon mesajları olmadığı açıkça görülmektedir

-Bizi dehşete düşüren, bize ulaşan duyumlar üzerine MHP Başkanı Sayın Çulcu'yu bilgilendirmiş olmamıza rağmen, hafta sonunda oynanan maçlarda bize gelen duyumların harfiyen gerçekleştiği görülmektedir.

- Anlaşılıyor ki, geçen sezon Denizlispor maçıyla sonuçlanan süreç, bu sezon yeniden farklı bir kurguyla bir kez daha sahnelenmektedi.


FENERBAHÇE'NİN FEDERASYON'DAN İSTEKLERİ

* Bu bağlamda TFF gelinen kritik takvimi de dikkate alarak derhal kalan 7 haftanın maç tarih saat ve yerlerini belirlemeli

* Şampiyonluk yarışında olan veya düşme hattında bulunan takımların müsabakalarını aynı anda başlatmalıdır.

* Hatta Türkiye Kupası finali tarih saat ve yeri de şimdiden belirlenmeli ve ilan edilmelidir.

* MHK derhal harekete geçerek üzerlerinde genel bir şüphe oluşan Vedat Yüksel ve Aytekin Durmaz'ın hakemlik müessesesi ile ilişiğini kesmeli ve bu suretle ligin geri kalan bölümünde görev alacak hakemlere uygun duruş konusunda mesaj vermelidir.

* Bundan sonra da bu şekilde ortaya çıkacak her türlü şüpheli durumun üzerine gidilmeli, sorumluları tespit edilerek futbol sektörü dışına itilmelidir. Ancak bu şekilde doğru ile yanlış kesin çizgiler ile ayrılabilir ve hiç kimse kurallar dışına çıkmaya cesaret edemez.