BIST 10.216
DOLAR 32,16
EURO 35,02
ALTIN 2.464,13
HABER /  POLİTİKA

Ecevit DSP mitingine katıldı

Merhum Bülent Ecevit'e tıpa tıp benzeyen Tuncelili Ali Ekber Yavuz'u DSP mitinginde görenler gözlerine inanamadı...

Abone ol

Ecevit'e ikiz kardeşi kadar benzemenin yanı sıra başındaki şapkası, gözlüğü ve elbiseleriyle de Karaoğlan ile aynı olan Ali Ekber Yavuz (70), büyük ilgi gördü. DSP'nin bugün Ankara'da yaptığı 'Milli Egemenlik' mitingine katılmak için İstanbul'dan gelen memur emeklisi Ali Ekber Yavuz, Ecevit'e olan inanılmaz benzerleri ile herkesi dikkatini çekti. Yaşlı adam, DSP yöneticilerini ricası üzerine yüksek bir noktaya çıkarak partilileri Ecevit stili ile selamladı.

Gittiği her yerde Ecevit'e benzetildiğini ve bundan büyük keyif aldığını söyleyen Ali Ekber Yavuz, Karaoğlan'ın ölümünden sonra yüzlerce taziye telefonu aldığını anlattı. Günlük hayatta bazen insanların kendisini gerçekten Ecevit sandığını belirten Yavuz, "Rahmetli Ecevit'in öldüğü gün otobüse bindim. İçeriye girer girmez, herkes 'Bakın Ecevit ölmemiş' diyerek ayağı kalktı ve büyük şaşkınlık yaşadı" dedi.

Merhum Ecevit ile 1970'li yıllardan beri birlikte olduğunu söyleyen Ali Ekber Yavuz, Karaoğlan ile ilk karşılaşma anını şöyle anlattı:
"1973 yılında Keban Barajı'nı Ecevit ile birlikte açtık. Ecevit konuşma yaptı, kurdeleyi kesti. Beni görünce, 'Nerelisin' dedi, ben de 'Türkiyeliyim' cevabını verdi. Sonra bana 'Sen mi bana, ben mi sana benziyorum' diye sordu."