BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  MEDYA

Fatih Altaylı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğalgaz müjdesine 'sadaka' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğalgaz müjdeleri Fatih Altaylı'yı memnun etmedi! Altaylı, "Günlüğü 5 TL’ye gelir. Olsa olsa “sadaka” denir. Dilenciye bile verseniz, ters ters bakar. İçinden ne der bilemezsiniz!" dedi.

Abone ol

Karadeniz'den çıkarılan doğalgaz karaya ulaştırıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı. Her aboneye 1 ay ücretsiz doğalgaz, sıcak su ve mutfak için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 yıl boyunca her ay 25 metreküp doğalgazın ücretsiz olacağı açıklamasıyla ilgili Fatih Altaylı'dan tartışılacak ifadeler geldi.

"Yaz aylarında doya doya ısınırsınız"

Sadakaya gönderme yaptığı "Başımın gözümün doğalgazı olsun" başlıklı yazısında Altaylı, "Bunun parasal karşılığı 125 ila 150 TL arası. Yaz aylarında doya doya ısınırsınız. Tabii ısınma bedeline bu indirim var mı, bilmiyoruz çünkü mutfak ve sıcak su bedeli diye açıklandı. Abonelerin ne kadarı doğalgazı mutfağına da bağlatabilmiş onu da bilmiyoruz çünkü güvenlik nedeniyle her mutfağa doğalgaz bağlanamıyor." ifadelerini kullandı.

İndirimin detaylarının belli olmadığına işaret eden Altaylı, "Doğrusunu isterseniz, ben buna pek müjde diyemiyorum. Diyen olacağını da pek zannetmiyorum. Günlüğü 5 TL’ye gelir. Olsa olsa “sadaka” denir. Dilenciye bile verseniz, ters ters bakar. İçinden ne der bilemezsiniz!" diye yazdı.

Devletin ödeyeceği mayıs ayı faturası 5.9 milyar TL

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, maliyete ilişkin açıklalarda bulundu. Arslan, Karadeniz gazıyla yaklaşık 19 milyon 200 bin abonenin toplamda 5,9 milyar liralık faturasının devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Arslan, yerli doğalgazın maliyetinin piyasa fiyatlarına kıyasla düşük olacağı öngörüsüyle bu tutarın daha aşağılara inmesinin mümkün göründüğünü belirterek, "Mayıs ayı doğalgaz tüketiminin hane başı ortalama 50 metreküp seviyesinde gerçekleşeceği ve doğalgazın ortalama konut fiyatının mayıs ayında 6,15 lira olacağını düşünüldüğünde, Karadeniz gazıyla yaklaşık 19 milyon 200 bin abonenin toplamda 5,9 milyar liralık faturası devlet tarafından karşılanabilir." diye konuştu.