BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.428,37
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook kullanıcıları frengi oluyor

İngiltere'de sosyal paylaşım sitesi Facebook kullanıcılarının korunmasız seks yapmak için buluşmaları frengi vakalarında dört kat artışa neden oldu.

Abone ol

Geçtiğimiz ay açıklanan rakamlar Sunderland, Durham ve Teeside bölgelerinde Facebook kullananlar arasında görülen frengi vakası artışının diğer bölgelere kıyasla yüzde 25 daha fazla olduğunu gösterdi.

Bir sağlık yetkilisi frengi vakalarında görülen bu şok artıştan Facebook ve buna benzer sitelerin sorumlu olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı Kamu Sağlığı müdürü Profesör Peter Kelly, “Belirlenen frengi vakalarında dört kat artış meydana geldi ve hastalık özellikle de genç kadınlara bulaştı” dedi.

Hastalığa yakalananların sosyal paylaşım siteleri ile bağlantılı olduğuna dikkat çeken Prof Kelly, “Bende hastalığa yakalanan insanların adları yok, sadece sayıları var ve bu insanların birçoğunun bu siteler vasıtasıyla cinsel partner ile buluştuklarını biliyorum” dedi.

Prof Kelly sözlerine şöyle devam etti: “Sosyal paylaşım siteleri insanların rastgele seks için buluşmalarını daha kolay hale getiriyor. Frengide artış var çünkü insanlar 20 yıl öncesine kıyasla daha fazla cinsel partner ile birlikte oluyor ve bunların çoğunda da kondom kullanılmıyor.” İngiltere’de frengi vakaları kondom kullanımının yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığı 1980 ve 1990 yıllarında düşüş göstermişti.