BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  EKONOMİ

Hakan Uzan Paris'ten ayrıldı!

ÇEAŞ ve KEPEZ hisseleri nedeniyle Türkiye'ye dava açan Hakan Uzan'ın Paris'ten ayrıldığı iddia edildi.

Abone ol

Libananco şirketinin, el konulan Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik hisselerinde zarara uğradığı gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti hakkında açtığı 10 milyar dolar tutarındaki tahkim davasında üçüncü gün duruşmaları bu sabah başladı.

Yerel saat ile 9.00'da başlayan duruşmalara, Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi üyeleri, Türk hükümeti ve Uzan ailesinin avukatları katıldı.

Bugünkü duruşmaya Libananco'nun ortaklarından Ali Cenk Türkkan'ın Ürdün'den video konferansla katılması bekleniyor.

Yine bugünkü duruşmaya şu ana kadar Hakan Uzan ve Cem Uzan'ın gelmedikleri gözlendi. Bu duruşma için İnterpol tarafından tutuklama kararı askıya alınan Hakan Uzan'ın ise Paris'ten ayrıldığı iddia ediliyor.

Duruşmalara katılan taraflar dün ve önceki gün sonunda basının sorularını yanıtlamamıştı. Duruşmaların bugün sona ermesi bekleniyor.

Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi, tarafları dinledikten sonra, davanın ''esastan görüşülüp görüşülmeyeceğini'' karara bağlayacak.

Duruşmada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yetki itirazları dinlenecek, davacı şirketin iddialarının belgelere dayanıp-dayanmadığına bakılacak.