BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.512,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hentbol Antik Yunan'dan beri var, ama...

Sporun ilgi çeken dallarından biri olan Hentbol'un tarihi antik Yunan'a kadar dayanıyor, ancak Bitlis yeni tanıştı.

Abone ol

Bitlis'te ilk defa ''Küçükler Hentbol İl Birinciliği'' düzenlendi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, kentte ilk defa, küçükler kategorisinde il birinciliği için, hentbol karşılaşması düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hentbol takımlarının kurulmasında, İl Spor Koordinatörlüğünün, lig heyetinin, il spor temsilcilerinin ve beden eğitimi öğretmenlerinin özverili çalışmaları olduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

''Çalışmalar sonucu Tatvan ilçemizde takımlarımız kuruldu ve 3 gündür İsmail Eren Spor Kompleksinde maçlar yapıldı. İlimizde ilk defa resmi olarak hentbol karşılaşması oynandı. Karşılaşmaya Tatvan ilçemizden toplam 8 hentbol takımı katıldı. Bu 8 takımın 4'ü kızlardan, 4'ü de erkeklerden oluşuyor. İlimizde ilk defa hentbol maçı yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadık. Önümüzdeki yıllarda il merkezi ve diğer ilçelerimizde, hentbol takımları kurmayı planlıyoruz. İlimizde bu sporun gelişmesine önem veriyoruz. Çünkü bu spor branşı gelişmeye müsait. Ayrıca kentte çok sayıda başarılı öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin sportif faaliyetlerde de başarılı olmaları için çaba gösteriyoruz.''

Kentte 3 gün boyunca 12 maç yapıldığını kaydeden Korkmaz, kızlarda Tatvan Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun, erkeklerde ise Tatvan İlköğretim Okulu'nun birinci olduğunu dile getirdi.

Korkmaz, kentte birinci olan takımların 5 Nisan'da Diyarbakır'da yapılacak olan maçlarda, Bitlis'i temsil edeceğini ifade etti.