BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  GÜNCEL

Karabekir'in kızından 'iade'ye isyan!

Kazım Karabekir'in kızı Timsal Hanım'dan isyan sözleri: Babam itibarını kaybetmedi ki iade edilsin...

Abone ol

Atatürk'ün yakın silah arkadaşı ve Kurtuluş Savaşı'nın ünlü Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, babasının ölümünün 62. yılında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından ilk kez törenle anılmasını olumlu buldu, ancak 'TSK Kazım Karabekir'in itibarını iade etti' söylemlerine tepki gösterdi.

Timsal Karabekir, "TSK tarafından yapılması gereken yapıldı. Babam, TSK ocağının insanı. Asla itibarını kaybetmedi ki, itibarı geri verilsin. Onlar, gururlarıyla yaşadılar." dedi. Ermeni soykırımı iddialarına da tepki gösteren Timsal Karabekir, Osmanlı'nın kanatları altındaki Ermenilerin, hayatlarının en mutlu dönemlerini yaşadıklarını vurgulayarak, "Osmanlı döneminde Ermeni vatandaşlara (Sadık Teba) adı verilmiş ve daima korunmuştur. Soykırım yoktur. Osmanlı'ya başkaldıranların yerleri değiştirilmiştir." ifadesini kullandı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ni ziyaret eden Timsal Karabekir, 26 Ocak'ta da babasının ölümünün 62. yıl dönümünde Cumhuriyet tarihinde ilk kez TSK tarafından, düzenlenen törenle anılmasının kendilerini hem sevindirdiğini hem de gururlandırdığını kaydetti. Tören sırasında babasının, 'Vatandaş, yanlış bilgi felaket kaynağıdır. Her işin evvela hakikatini öğren, ondan sonra dilediğin gibi yap.' sözünün okunmasının kızı olarak kendisini çok duygulandırdığını anlatan Timsal Karabekir, duygularını şu sözlerle aktardı: "Zaman zaman içimden ağladım. Babamın hatırlanması gurur verici, sevindirici. Bu sözün geçerliliği bugün de devam ediyor, bundan sonra da devam edecektir. Bize düşen bu tür sözler doğrultusunda hareket etmek."

"ERMENİ SOYKIRIMI KOCA BİR YALANDIR"

Ermeni soykırımı iddialarının kocaman bir yalandan ibaret olduğunu dile getiren Timsal Karabekir, Osmanlı'nın kanatları altındaki Ermenilerin, hayatlarının en mutlu dönemlerini geçirdiklerini dile getirdi. Osmanlı döneminde Ermeni vatandaşlara (Sadık Teba) adı verildiğini hatırlatan Timsal Karabekir, Ermenilere yönelik bir soykırım yaşanmadığını, ancak Osmanlı'ya başkaldıranların yerlerinin değiştirildiğini ifade etti.

Ermenilerin, 1915'li yıllarda Ruslar ile birlik olduğunu ve Birinci Dünya Savaşı'nda zayıf düşen Osmanlı'yı arkadan vurmaya başladığını hatırlatan Timsal Karabekir, şöyle konuştu: "Sizi arkadan vurmaya çalışana ne yaparsınız? Osmanlı savaşın içindeydi, bazılarıyla savaştı, ileride problem yaratacak olan grupların da yerlerini değiştirmeye başladı. Yani şimdilerde sık sık gündeme gelen 'tehcir' olayı oldu.' Tehcir sırasında kafilelerin güvenliği ve istirahatı için gerekli tedbirler alındı. Aciz ve fakirlerin yiyecekleriyle giyecekleri temin edildi. Bakıyorsunuz, şimdi Ermeni soykırımı dillendirilmekte, kabul edilmekte. Ermeni soykırımını kabul edenleri nefretle kınıyorum. Asıl soykırımı Ermeniler yapmıştır."

Timsal Karabekir, o dönemde babası ile Harbiye Naziri Abdullah Paşa arasında yaşananları şöyle anlattı: "Babam bir gün Abdullah Paşa'ya, 'Size Ermenilerin yaptığı mezalimi anlatan çok sayıda fotoğraf ve belge gönderdim. Niye bastırmadınız? Yarın bunlar işin tersini gösterecek, bizleri suçlayacaklar.' demiş. Abdullah Paşa ise 'Paşam bunlardan haberim yoktu.' cevabını vermiş. İşte Ermeniler o günkü yapamadıklarını bugün yapıyorlar. Kendilerinin yaptığı soykırımı bizler yaptı gibi gösteriyor. 'Türkler; Ermenileri katletti' diye barım barım bağırıyor.