BIST 9.516
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.491,59
HABER /  GÜNCEL

Esnafın Gezi isyanı

Sevimçok, basın toplantısında, esnafın artık Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin düzenlenen eylemlerin bitmesini istediğini bildirdi.

Abone ol

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, eylemlerde atılan taşlar nedeniyle dükkanların camları çerçeveleri kırıldığını belirterek, esnafın artık eylemlerin bitmesini istediğini söyledi.

Eylem yapmanın, hak aramanın en doğal bir davranış olduğunu ve buna saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Sevimçok, ancak hak ararken başkaların hakkına zarar vermenin doğru bir davranış olmadığına işaret etti.

Eylemler sırasında bazı insanların masumane haklarını ararken provokasyoncu kişilerin ise bu ortamı suistimal ettiğini ifade eden Sevimçok, mesajların alındığını artık bu tür eylemleri uzatmanın bir yararı olmayacağını belirtti.

Bu tür eylemlerin esnafı sıkıntıya soktuğunu ve çeşitli şikayetler aldıklarını anlatan Sevimçok, "Esnafın dükkanından başka bir gelir kaynağı yok. Maalesef bu tür eylemlerde atılan taşlar nedeniyle dükkanların camları, çerçeveleri kırıldı, en fazla zararı esnafımız gördü. Artık esnafımız eylemlerin bitmesini istiyor" dedi.

Esnafın huzur ve sakin ortamı istediğini dile getiren Sevimçok, bir kaç gündür devam eden eylemler nedeniyle huzurun kalmadığını ve esnafın da bundan şikayetçi olduğunu kaydetti.

ALKOL YASAĞI

Toplantıya katılan Antalya Gazete Bayii ve Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere de alkol yasağı ile ilgili düzenleme hakkında bilgi verdi. Reklamlarla ilgili düzenlemelere karşı olmadıklarını ancak alkol satışının saati konusunda yeniden bir düzenleme yapılabileceğini dile getiren Dere, büfelerde alkol yasağının saat 22.00 yerine 2 saat sonra başlaması gerektiğini kaydetti. Yasanın bu haliyle onaylanması durumunda farklı sektörlerin ortaya çıkacağını ifade eden Dere, "İnsanlar saat 22.00'den sonra da alkol satışı yapabilmek için alternatif yollar arıyor. Bu durum yeni sektörlerin daha doğrusu seyyar büfecilerin ortaya çıkmasına neden olacak" dedi.