BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Yıkmak kolay, yapmak zor”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta 112 Çağrı Merkezi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Ülke hepimizin. Yıkmak kolay, yapmak ...

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta 112 Çağrı Merkezi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Ülke hepimizin. Yıkmak kolay, yapmak zor” dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Sivas’a geldi. Sivas Valisi Zübeyir Kemelek tarafından karşılanan Yılmaz, Kardeşler Mahallesi’nde acil numaraları tek çatı altında toplayan 112 Çağrı Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.
Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, “Bir çiçekle yaz gelmez derler ancak her yaz bir çiçekle başlar. İnşallah bu yatırımları büyük küçük demeden tamamlayabilirsek Sivas’ın sorunlarını da bir o derece kadar azaltmış oluruz. Kısa süre sonra Sivas’ımıza bir çağrı merkezi daha açacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Sosyal Güvenlik uygulamaları konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve yaşanan problemler konusunda çözüm üretmek amacıyla sosyal medya araçlarını da daha aktif olarak kullanacak ALO 170 Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Sivas’ta açılacak. Bu iletişim merkezinde 200 kişi çalışacak. Burada öncelikli olarak şehit yakınlarımız ve gazilerimiz görev alacak. Bu yatırımın teknik şartnamesini ve sözleşme komisyonunun oluşturulma çalışmalarına başlanıldı. İnşallah en kısa zamanda bu yatırım tamamlandığında Sivas’ımızda 200 kişi daha iş bulmuş olacak” dedi.

"FİKİR BEYANIN YÜZLERCE YOLU VAR"
Demokrasilerde fikri beyan etmenin yüzlerce meşru yolu olduğunu belirten Bakan Yılmaz, “Güven ve istikrarın olduğu yerde yatırım olur, işsizlik azalır. Son 10 yılda Sivas’ta yaklaşık 16 bin kişiye iş kapısı açıldı. Ülkemizin barış ve istikrar ortamını sürdürmek istiyoruz. Yatırımı artırmak, işsizliği azaltmak istiyoruz. Bunun için halkımızın desteğine ve duasına ihtiyacımız var. Herkes gelişmenin temelinde, biliyoruz ki özgürlük var. Özgürlüğün olmadığı yerde gelişme olmaz. Özgürlüklerin yaşanması ve korunması devletin asli görevidir. Bir kimsenin özgürlüğünün sınırlığını bir başkasının hakkı, hukuku ve özgürlüğü çizer. Herkes kendisi için istediğini başkası için isterse, kendisi için istemediğini başkası için istemezse barış içinde kardeşçe yaşarız. Bir şairimizin de dediği gibi, ’Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine.’ İnşallah bunu ülkemizde gerçekleştiririz. Sınırsız özgürlük anarşidir. Başkasının hakkının ihlal edilmesi demektir. Devlet vatandaşın canını, malını, değerlerini korumak zorundadır. Demokrasilerde fikir özgürlüğü ve bunu ifade etmenin yüzlerce meşru yolu vardır, bunu destekliyoruz. Hak arama yanında şiddetin ortaya konulmasını doğru bulmuyoruz. Şiddet haklılığı götürür, haddi aşan her şey yılgınlığa döner. Hiçbir demokrasi ve hak arama şiddete dönüşmüş öfkeyi meşru kılmaz. Şunu da unutmayalım ki bir ülkenin imajını yapmak kolay değildir. Hepimiz Türkiye olarak 10 yıl uğraştık, gerek Türk ekonomisi gerekse Türkiye’nin imajını hem içerde hem dışarıda çok saygın bir düzeye taşıdık. Bunun zedelenmesi hiç kimseye fayda getirmez. Bunu zedelersek ,buna zarar verirsek biz kendimize de zarar vermiş oluruz. Ülke hepimizindir. Yıkmak kolay, yapmak zordur" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’dan bir de şiir okuyan Yılmaz, daha sonra butona basarak 112 Çağrı Merkezi’nin temelini attı.
(İHA)