BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Nestle ve Mars haksız rekabetle suçlandı

Kanadalı yetkililer, bağımsız toptan dağıtım ağı ile birlikte gıda devleri Nestle ve Mars'ı, çikolata fiyatlarını belirlemek için komplo kurmakla suçladılar.

Abone ol

Kanadalı yetkililer, bağımsız toptan dağıtım ağı ile birlikte gıda devleri Nestle ve Mars'ı, çikolata fiyatlarını belirlemek için komplo kurmakla suçladılar.

Ottawa merkezli Rekabet Dairesi fiyat sabitleme yapıldığını düşündüren 'delil' ortaya çıkardıklarını açıkladı.

Nestle Kanada, Mars Kanada ve distribütör ITWAL suçlanıyor.

Rekabet Dairesi, ABD şekerleme şirketi Hershey'nin Kanada bölümünün soruşturmayla işbirliği yaptığını söyledi.

Yetkililer, komploya katıldığı iddia edilen Hershey Kanada'nın, verilecek cezada indirim karşılığında bu ayki duruşmada suçunu itiraf etmesinin beklendiğini söyledi.

Rekabet Dairesi'nden John Pecman "tam Kanadalı tüketicilere zarar veren, rekabete aykırı davranışlarda olanları takipte kararlıyız" dedi.

Pecman "Fiyat-sabitleme ciddi bir suçtur ve bugünkü suçlamalar Rekabet Dairesi'nin Kanada'da kartel oluşumubu durdurma azmini göstermektedir" diye ekledi.

'Güçlü savunma'

Üç kişi de soruşturma kapsamında suçlanıyor.

Bunlar, Nestle Kanada şekerlemenin eski başkanı olan Sandra Martinez, ITWAL başkanı ve CEO'su David Glenn Stevens ve eski Nestle Kanada Başkanı Robert Leonidas.

Mars, Nestle ve Atwal suçlamalara karşı mücadele sözü verdi

Mars Kanada yaptığı açıklamada: "Mars Kanada bu iddialara karşı kendini güçlü biçimde savunmak niyetinde.

Açıklamda "Bu davalar hakkında yorum yapmamak Mars Kanada politikasıdır; bu nedenle şimdi mahkemeye intikal eden bu konuyla ilgili herhangi bir ek yorum yapamıyoruz" denildi.

Ama Hershey daha önceki yönetimi suçlayarak 2007 yılından kalma bir fiyat sabitleme suçunu kabul ettiklerini söyledi.

Açıklamada "Ne mevcut Hershey Kanada üst düzey yönetiminin ne de Hershey şirket ve yönetiminin bu uygulama ile bir ilgisi vardır" denildi.