BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  DÜNYA

Bakü, askeri geçiş törenine hazırlanıyor

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, 26 Haziran Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenlenecek askeri geçiş törenine yönelik hazırlı...

Abone ol

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, 26 Haziran Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenlenecek askeri geçiş törenine yönelik hazırlıklar sürdürülüyor.
Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazanmasından bu yana dördüncüsü düzenlenecek törenin yapılacağı Azadlık Meydanı’nda protokol platformu ve izleyicilerin yer alacağı tribünlerin inşası devam ediyor.
Önümüzdeki günlerde Bakü semalarındaki tatbikatta yer alacak Azerbaycan askeri uçak ve helikopterlerinin eğitim uçuşlarının yapılması planlanıyor.
Bakü’deki ilk askeri geçit töreni 1992’de, daha sonra 2008 ve 2011 yıllarında düzenlenmişti.

Geçit töreninde en modern silah ve teknikler sergilenecek
Bu seneki geçit töreninde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin askeri gücü ön plana çıkarılacak. Törende, önceki yıllarda geçiş yapan askeri araçlar T-72 tankları, BMP-2 ve BMP-3 tipi yaya savaş makineleri, modernize BTR ve BRDM-ler, BTR-80, Cobra, ZPT, Fırtına tipi zırhlı araçlar, tanklar, hava savunma sistemleri ve jet ateş sistemlerinin sergilenmesi, ayrıca İsrail’den alınmış yeni insansız keşif uçakları, yeni savaş ve nakliye helikopterlerinin gösterisi planlanıyor. Geçit töreninde ilk kez olarak ordu envanterine yeni katılan Mi-17 ve Mi-35m tipi helikopterler yer alacak.
(İHA)