BIST 10.012
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.425,68
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Haliç Metro Köprüsü bitti

Günde 1 milyon kişiyi taşıyacak Haliç Metro Köprüsü'nde sona yaklaşıldı.

Abone ol

Günde 1 milyon kişiyi taşıyacak Haliç Metro Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Projenin mimarı Hakan Kıran, köprünün yüzde 92.8'lik bölümünün tamamlandığını belirtti.

Marmaray'la birlikte eş zamanlı hizmete girmesi planlanan ve günde 1 milyon yolcu taşıyacak Haliç Metro Köprüsü'nün mekanik çalışmaları tamamlandı. Köprünün Elektrik aksamının takılması aşamasına geçildi. Yapımına 2.5 yıl önce başlanan köprünün inşaatında 24 saat gece gündüz çalışıldı. Projenin mimarı Hakan Kıran, "Projeyle ilgili bazı engellemeler olduğu için gecikme oldu. Ancak arkadaşlar büyük bir özveri gösterdi. Yüzde 92.8'lik kısmını tamamladık. Şimdi Elektrik aksamı ve bazı teknik çalışmaları yapıyoruz. Ağustos ayında tamamını bitirip, testlere başlamış olacağız. Döner köprünün hassas ayarları yapılıyor. Köprü ortasında bulunan istasyon imalatı da iki ay içinde bitirilmiş olacak" diye konuştu.

'DOĞUM SANCISI GİBİ'

Uzun tartışmalar, eleştiriler sonunda projenin hayata geçtiğine dikkat çeken mimar Hakan Kıran köprünün yapım aşamasını, 'Doğum sancısı' olarak tanımladı. Köprü projesini hazırlarken eleştiri beklediğini belirten Kıran, şunları söyledi: "Silüeti bozan Gökdelenler İstanbul'u kaplarken seslerini çıkarmayanlar, nedense Trafik sorunuyla boğuşan bir mega kentin ulaşımına soluk aldıracak bu projenin hayata geçmemesi için ellerinden ne geliyorsa yaptılar.