BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  GÜNCEL

Kraliçe BBC'nin yeni genel merkezinin açılışını yaptı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth BBC'nin yeni binasının resmi açılışını yapmak üzere bugün kuruluşu ziyaret ediyor. Elizabeth, binanın açılışını Radyo 4 canlı yayınında da duyurdu.

Abone ol

Kraliçe II. Elizabeth, BBC'nin yeni genel merkezinin resmi açılışını bugün yaptı.

Tahta çıkışının 40. yılını kutlayan Kraliçe, Haber Dairesini gezdi, Dünya Servisi ve diğer bölümlerden gazetecilerle biraraya geldi.

Radyo 4'te bir canlı yayında bir anons yapan Kraliçe BBC'nin genişletilmiş yeni genel merkezi Broadcasting House'un açıldığını ilan etti.

Kraliçe'ye eşi Edinburg Dükü'nün de eşlik etmesi bekleniyordu ancak Prens Philip'in hastaneye yatırılması nedeniyle ziyarete katılamıyor.

Bu nedenle Kraliçe'ye BBC Vakfı Başkanı Chris Patten ve BBC Genel Müdürü Tony Hall eşlik etti.

Kraliçe Broadcasting House'u (Yayın Evi) ilk kez 1939 yılında ziyaret etmişti.

O günlerde genç bir prenses olan Elizabeth, kuruma babası Kral VI. George ve annesi Kraliçe Elizabeth ile gelmiş, o tarihten 14 yıl sonra da tahta çıkmıştı.

Kraliçe'nin tahttaki 60 yılı boyunca, BBC genel merkezleri birçok değişiklik geçirdi, bir çok sorunla karşı karşıya kaldı.

BBC'ye toplam beş ziyaret

Kuruluş sanatsal bir dış cephe tasarımı olan binası İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman uçaklarının bombardımanı sırasında hasar görmüştü.

BBC gazetecilerinin, savaş boyunca bombardımanlar sırasında sıklıkla özel sığınaklara girmelerinin gerektiği olurdu.

Binanın 101 numaralı odası BBC'de de çalışan İngiliz yazar George Orwell'ın 1984 romanına esin kaynağı olmuştu.

Broadcasting House, 1,5 milyar dolarlık bir yatırımla önceki yıllarda yenilenmiş, geçen yıl kullanıma açılmıştı.

Kuruluşu toplam beş kez ziyaret eden Kraliçe, BBC'nin büyük bir genişletme projesiyle yenilenen kent merkezindeki binasının yenilenmiş binasını ilk kez ziyaret etmiş olacak.

BBC'nin genel merkezi, 9 radyo kanalına, üç 24 saat televizyon haber kanalına, BBC'nin tüm haber bültenlerine ve BBC televizyonları, radyoları ve internet hizmetlerinde çalışan altı bin gazeteciye ev sahipliği yapıyor.