BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.403,32
HABER /  DÜNYA

Teknik öğretmenlere mühendislik fırsatı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarına giriş çalışmaları tamamlandı. Bu çerçevede...

Abone ol

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarına giriş çalışmaları tamamlandı. Bu çerçevede teknik öğretmen unvanını alanlar için mühendislik tamamlama programına giriş sınavı yapılacak.
YÖK Başkanlığı’ndan yapılana açıklamaya göre, mühendislik tamamlama programına başvuru yapabilecek teknik öğretmenlik programları şöyle:
"Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Döküm Öğretmenliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, Kalıpçılık Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği, Makine Öğretmenliği, Makine Resim ve Konstrüksiyonu Öğretmenliği, Mekatronik Öğretmenliği, Metal Öğretmenliği, Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği, Otomotiv Öğretmenliği, Talaşlı Üretim Öğretmenliği, Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği, Tekstil Öğretmenliği, Tekstil Terbiye Öğretmenliği, Telekomünikasyon Öğretmenliği, Tesisat Öğretmenliği ve Yapı Öğretmenliği."
Açıklamada, diğer teknik öğretmen unvanını alanlar için çalışmaların YÖK tarafından sürdürüldüğü belirtildi. Sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak. Başvurular ise 10-17 Haziran 2013 tarihleri arasında alınacak.
(İHA)