BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun otel sorusu kızdıracak

Gezi Parkı olaylarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Başbakan Erdoğan vardı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, "Ben Topçu Kışlası'nı yapacağım' diyor, otel olarak kullanılacakmış. Acaba birilerine söz mü verildi" diye sordu. 

Bütün dünyanın eylemleri anladığını savunan Kılıçdaroğlu, hedefindeki isme "Sen kışla yapacağına önce Sultanahmet'in silüetini bozan 3 gökdeleni traşla" diye seslendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 11. gününe giren Gezi Parkı olaylarını İzmir'de değerlendirdi. İşte CHP liderinin açıklamaları:

''İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı var, belediye meclis üyeleri var. Onlar niye konuşmuyor da başbakan konuşuyor? Çevreye saygı duymak herkesin hakkı. Sayın Arınç bu grubu davet etti, dinlediler.

YÜZDE 50 POLEMİĞİ

Sayın başbakanın dinlemeden açıklama yapması doğru değil. Oradaki insanlar özgürlük istiyor. Demokrasilerde halkla inatlaşma olmaz. Meşruiyet sorunu gündeme gelir. Başbakanın hala yüzde 50'den söz etmesi çok tehlikeli bir söylemdir. O zaman toplumun yüzde 50'sinin başbakanı değildir o anlam çıkar.

BÜTÜN DÜNYA ANLADI BİR TEK ERDOĞAN ANLAMADI

Taksim Meydanı'nda AKP'liler de var. Bir başbakanın daha kapsayıcı bir dil kullanması lazım. İnatla dayatmayla ne elde edilebilir? Bütün dünya ayağa kalktı. Bütün dünyanın gördüğünü bir kişi görmedi o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çanak çömlek bizi engelliyor diyordu şimdi de var olmayan bir kışlayı yapmaktan geri adım atmıyor.

OTEL OLARAK KULLANILACAKMIŞ?

Benim inadım inat ben Topçu Kışlası'nı yapacağım' diyor, otel olarak kullanılacakmış. Acaba birilerine söz mü verildi? Neden bu inat? İstanbul'da otel yapılacak yer mi kalmadı?

FAİZ LOBİSİNİ ENGELLE O ZAMAN

Başbakan faiz lobisi yaptı diyor. Engelle o zaman. Ne olduğunu bilmiyor? Borsa düşüyor, faiz yükseliyor, dolar yükseliyor hala birilerini suçluyor. Önce kendine sor neden oluyor bunlar. Kırıcı ifade kullanacaksınız toplumu aşağılayacaksınız ben karar verdim yapacağım diyeceksin.

ÖNCE 3 GÖKDELENİ TRAŞLA

Çıkıp düşünmesi lazım. Dünyada halkın yüzde 50 oyunu çantada keklik gören bir başbakan var mı? Hayatımda bu kadar beceriksiz bir yönetim anlayışına hiç tanık olmadım.

Gökdelen yapılıyor küstüm diyor. Sen Topçu Kışlası yapacağını git Sultanahmet'in silüetini berbat eden o 3 binayı tıraşla. Yarın bunlar mezarlıkları da rant alanına dönüştürürler.

KUTUPLAŞMA UYARISI

Tehlikeli kutuplaşmaya doğru gidiyor Türkiye. Uzlaşmacı dil kullanmayan siyasetçiden bu ülkeye yarar gelmez. Halkına doğruları değil yalanları söylemeyenlerden bu ülkeye yarar gelmez.

Demokratik eylemler çivili sopalarla eylemcilerin üzerine yürüdüğü eylemler değildir, kolunda çantası olan kadına biber gazı sıkmak demek değildir. Demokratik eylemler cam çerçevenin indirildiği eylemler değildir.

"DÖNÜŞÜM VAR" İDDİASI

Türkiye'de dönüşüm var, halk daha fazla özgürlük istiyor kendi inancına saygı istiyor. Siyasetin bunu doğru okuması lazım. Bir polisimizin şehit olması bazı yurttaşlarımızın yaşamını yitirmesi bunlar acı olaylar. Demokrasilerde bedel ödemek vardır değerli arkadaşlar. Altın tabak içinde bir topluma demokrasi sunulmamıştır