BIST 10.002
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL

Eli sopalı bir polis skandalı daha!

Taksim Gezi Parkı’na destek protestosunda eylemcileri sopalarla kovalayan İzmir’deki sivil polislerin benzer görüntüleri Antalya’da da ortaya çıktı

Abone ol

Antalya'da Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin Ak Parti il binasını taşlayan 200 kişilik göstericilere 3 Haziran sabaha karşı yaptığı müdahalede elinde sopalar görüntülenen sivil polislerle ilgili inceleme başlatıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, olayı incelemek üzere müfettiş talebinde bulundu.

Ak Parti il binasının bulunduğu Çevreyolu üzerindeki Çallı Mevkii’nde 2 Haziran gecesi toplanan ve 3 Haziran sabaha karşı saat 04.00 sıralarında dağılan 200 kişilik gruba Çevik Kuvvet ekipleri tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahalenin son aşamasında eylemciler dağılmaya başladığı sırada elinde sopa, demir çubuk ve coplar olan sivil polisler, göstericilere müdahale etmek için üzerlerine yürüdü. Eylemciler dağılırken, eli sopalı sivil giyimliler, yakılan çöp konteynerlerini ve devrilen orta refüj demirlerini kaldırdı. Eli sopalıların çoğunun başında ’sivil polis’ olduklarını belirten şapka ve üzerlerinde yelek olduğu görülürken Güvenlik Şube’ye bağlı polislerin ise şapka ve yeleksiz olduğu gözlendi.

EMNİYET: MÜFETTİŞ İSTENDİ

İzmir’den sonra Antalya’da da eli sopalı bir takım insanların Çevik Kuvvet polisleriyle birlikte hareket ederek Gezi Parkı eylemcilerine müdahale ettiği iddiaları üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı inceleme başlattı. Emniyet Foto Film Şube Müdürlüğü görevlileri ile medyaya yansıyan görüntü ve fotoğrafları inceleyen emniyet yetkilileri, görüntülere yansıyan kişilerin tamamının emniyet mensubu olduğunu tespit etti.

Bu tespit üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü, eli sopalı kişilerle ilgili Ankara’dan iki müfettiş talebinde bulundu. Konuyu incelemeye başlayacak müfettişlerin kısa süre içinde iddialarla ilgili bir rapor hazırlaması bekleniyor.

SOPA STANDART EKİPMAN DEĞİL

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, toplumsal olaylara müdahalenin standart ekipmanlarla yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Müdahalede kullanılan gaz bombası, TOMA, polisin belindeki tahta ve plastik cop, sis bombası gibi ekipmanlar standart müdahale ekipmanlarıdır. Bunun dışında demir çubuk, sopa gibi ekipmanların kullanımı tespit edilirse gereği yapılır" dedi.