BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eskişehir'de anne ve oğlundan TSK Güçlendirme Vakfı’na 1,5 milyon liralık bağış

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

ESKİŞEHİR'de Latife Tuncer (77) ve oğlu Yener Tuncer, (48) toplam değeri 1,5 milyon lira değerinde olan çiftlik ve kent merkezindeki evlerini Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) Güçlendirme Vakfı’na bağışladı.

Abone ol

Eskişehir’e bağlı Yeni Sofça köyünde yaşayan Yener Tuncer, yaklaşık değeri 1,2 milyon lira olan çiftlik evini Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışlama kararı aldı. Bu kararın ardından annesi Latife Tuncer de Eskişehir’de kent merkezinde değeri yaklaşık 300 bin lira olan evini bağışlayarak TSK Güçlendirme Vakfına büyük bir destek verdi.

Ailenin Yeni Sofça köyünde bulunan çiftliğini ziyaret eden Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Sadık Piyade, Latife ve Yener Tuncer’e teşekkür ederek plaket verdi.

Latife Tuncer, askerlere ve şehitlere destek olabildiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Çiftliği ve evimizi askeriyemize ve şehitlerimize hayır olsun diyerek bağışladım. Oğlum Yener buradaki çiftliği, bende merkezdeki evimi bağışladım” dedi.

"Beni kırmadı, orayı bağışladı"
Yener Tuncer de, bir otomotiv fabrikasından emekli olduğunu ve 2010 yılından bu yana Yeni Sofça köyünde yaşadığını söyledi. Çiftliğin yanı sıra arazisinin yaklaşık 4 dönüm olduğunu anlatan Tuncer, “24 Şubat’ta burayı bağışladım. Çok önceden düşünüyordum. Askeri severim, askerlik mesleğini de severim. Vatanımı ve bayrağımı seviyorum. Anneme de babamdan kalan evi vermiştim. O da beni kırmadı, orayı bağışladı” diye konuştu.

Anne ve oğlu köylerinde ziyaret eden Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Sadık Piyade, bağış nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi.

"Bugünlerde gelen en yüksek bağış"
Sadece çiftliğin şuanda 1.2 milyon lira değerinde olduğunu anlatan Piyade, “Bundan iki ay önce oğluyla tanışmıştık, ‘ben sağken, elimdeki varlıkları TSK Güçlendirme Vakfıyla paylaşmak istiyorum’ dedi. Ailemizi tebrik ediyorum. Bizi bulmuşlar, tanımışlar ve bize yönelmişler. Vakfımız, TSK’nın savaş gücünü artırmak için kurulan bir vakıf. Diğer önemli bir maddemizde halkımızla gönül bağı kurarak, onların maddi ve manevi desteğini sağlamak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her ortamda rahatlıkla söylediği, ‘Biz artık ayakları üzerine basan bir devletiz’ demesinde en büyük katkıyı sunan vakıflardan biriyiz. Artık yerli ve milli orandaki ürünleri bu vakıf ortalığında üretmeye başladı. ASELSAN, ROKETSAN, TAI, İŞBİR, HAVELSAN ve ASPİLSAN bizim şirketlerimiz arasında. Ailemize şükranlarımızı sunuyorum. İyi ki varlar. Şuan da bir çiftlik ve bütün müştemilatı bize verildi. Annemiz ‘oğlum veriyor, ben niye vermeyeyim’ dedi. Annemiz de oturduğu evi bize verdi. Bugünlerde gelen en yüksek bağış. Çiftlik 1.2 milyon lira değerinde, ev de çok değerli” dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul'da yoğun bakımlar genç hastalarla dolu! 'İmza verip ölmeyi göze alıyorlar'
Foto Galeri İstanbul'da yoğun bakımlar genç hastalarla dolu! 'İmza verip ölmeyi göze alıyorlar' Galeriye Gözat