BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.441,09
HABER /  DÜNYA

Eski bakan aklandı

Eski İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Lieberman’ın, kabinedeki görevine g...

Abone ol

Eski İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Lieberman’ın, kabinedeki görevine geri dönmesi bekleniyor.
Kararın açıklanmasından sonra bir açıklama yapan Başbakan Benjamin Netanyahu, Lieberman’ı tebrik etti ve “İsrail halkının iyiliği için birlikte çalışmaya devam edeceklerinden duyduğu memnuniyeti” dile getirdi.
Lieberman’dan boşalan Dışişleri Bakanlığı görevini de Netanyahu yürütüyordu. Netanyahu, Lieberman’ın eski görevine dönüp dönmeyeceğini belirtmedi.
Avigdor Lieberman’ın aşırı milliyetçi Yisrael Beytenu Partisi, Netanyahu’nun sağcı Likud Partisi’yle koalisyon ortağı.
Lieberman, hakkında açılan bir davada polisten bilgi sızdırmak karşılığında İsrailli bir diplomata büyükelçilik görevi teklif etmekle suçlanıyordu. Lieberman hakkında ilk soruşturma 2001 yılında açılmıştı. Eski Dışişleri Bakanı, dava dosyasında yer alan para aklama ve rüşvet suçlamalarından geçtiğimiz yıl beraat etmişti.
Mahkeme çıkışında gazetecilere bir açıklama yapan Lieberman, mahkeme heyetine teşekkür etti. Lieberman, "Yıllarca süren soruşturmaların sona ermesinden mutluyum. Her şeyi geride bıraktım" dedi. Öte yandan, davaya bakan savcılar, kararı temyize götürmeyi düşünüyor.
(İHA)