BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  DÜNYA

Tepkiye neden olan uygulama kaldırıldı

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde, 21 Ekim tarihinden itibaren kız öğrenciler ile erkek öğrencilerin pansiyon yemekhanesinden ayrı saatle...

Abone ol

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde, 21 Ekim tarihinden itibaren kız öğrenciler ile erkek öğrencilerin pansiyon yemekhanesinden ayrı saatlerde yararlanmasını içeren uygulama, velilerden gelen tepki üzerine kaldırıldı.
Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, uygulamayı duyar duymaz kaldırttığını belirterek, "Okul müdürü, öğrenciler yemek yerken, izdihamın oluşmaması için ayrım yapmış. Kızlarla erkekler yerine 9,10, 11’inci sınıflar şeklinde düzenleme yapsaydı, yanlış anlaşılmamış olurdu. Uygulamayı öğrenir öğrenmez kaldırttım" dedi.

BİRLİKTE YEMEK YEMELERİ YASAKLANDI
Uygulamaya CHP‘den tepki geldi. İl Başkanı Vedat Şenol, Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde kız ve erkek öğrencilerin yemekhanede beraber yemek yemelerinin yasaklandığını belirterek şöyle konuştu: "Öğrencilere, kardeşlik bilincinin ve erdemliliğin aşılanması gereken yerde, yasaklarla bir yere varılamaz. Bu ayrımcılık, yöneticilerin kendi hastalıklı düşüncelerinin, öğrenciler üzerindeki uygulamasıdır. Bu duruma en kısa zamanda son verilmesini istiyoruz."

ÖĞRENCİLER DE TEPKİLİ
Duruma tepki gösteren öğrenciler, uygulamayı tasvip etmediklerini, kaldırılmasından mutlu olduklarını söylediler.
(İHA)