BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bozdağ’dan önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, öğrenci evleri tartışmalarıyla ilgili, “Devletin gençlerini korumak için tedbir alması onların yaşam tarzl...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, öğrenci evleri tartışmalarıyla ilgili, “Devletin gençlerini korumak için tedbir alması onların yaşam tarzlarına müdahale olarak asla nitelendirilemez. Bu yönde değerlendirme yapması çalışma yapması adım atması anayasadan kaynaklı bir görevdir” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Jubarah Bin Eid Al-Suraisry ile 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) protokolünü imzaladı. İmza töreninden sonra Bozdağ gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapılacağına yönelik açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine Bozdağ, Başbakan’ın yaptığı dünkü değerlendirmenin basında farklı bir şekilde değerlendirildiğini söyleyerek, “Türkiye’de Kredi Yurtlar Kurumu’nda kızlı erkekli aynı yurtlarda kalma söz konusu. Bunları değiştiren bir adım atıldı. Şuanda Türkiye’de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yerlerde zannedersem yüzde 70’ten fazlası ayrılmış durumda. Diğer kısımlarında ayrılma çalışmaları devam ediyor. Türk toplumunun yapısında insanlar kendi çocuklarını üniversite yurtlarında kızlı erkekli bir arada yaşamasını tasvip etmiyor. Ben şahsen kendi oğlumun veya kızımın üniversite okurken herhangi bir yurtta veya evde oğlum varsa bayanlarla veya kızım varsa erkeklerle bir arada kalmasını ben arzu etmem” diye konuştu.

ANAYASANIN 58. MADDESİ
Başbakan’ın görüşlerini ifade etmesinin gayet normal ve bunun eleştirilebilecek yönünün olmadığını kaydeden Bozdağ, şunları söyledi:
“Öte yandan bu yaşam tarzına müdahale olarak değerlendirilemez. Anayasamızın 58. maddesinde devlete gençleri korumak, kumar, uyuşturucu ve benzeri alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için tedbirlere almasını da görev olarak yüklemektedir. Eğer siz Türkiye’yi yönetiyorsanız, Türkiye’nin üniversitesinde, yurtlarında, okullarında barınan bütün öğrencilerle ilgili sorumluluğu ve yetkiyi de vatandaş seçimde sandıkta verdiği yetkiyle size emanet etmiştir. Anayasa ve yasalar çerçevesinde bizim bu emaneti yerine getirmemiz. Anayasal olarak bize verilmiş bir görevdir. Devletin gençlerini korumak için tedbir alması onların yaşam tarzlarına müdahale olarak asla nitelendirilemez. Bu yönde değerlendirme yapması çalışma yapması adım atması anayasadan kaynaklı bir görevdir. Sayın Başbakanımız gerekirse böyle bir adım atılacağını söyledi. Gerekirse öyle bir adım atılacağı değerlendirmesi oldu.”
(İHA)