BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  DÜNYA

Sınırda sıcak saatler

Hatay’ın Suriye sınırındaki hendeği demir ve tahta köprülerle geçmek isteyen kaçakçılar, askerler tarafından havaya ateş edilerek engellendi...

Abone ol

Hatay’ın Suriye sınırındaki hendeği demir ve tahta köprülerle geçmek isteyen kaçakçılar, askerler tarafından havaya ateş edilerek engellendi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye hududu, 2. Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/Hatay) Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Suriye tarafından kaçakçılık yapmak maksadıyla hudut hattına yaklaşan mazot bidonu yüklü araç ve kaçakçı gruplar bugün tespit edildi.
Söz konusu kaçakçılık faaliyetini engellemek maksadıyla muhtemel geçiş noktaları kapatılırken, eş zamanlı olarak Türkiye tarafında Reyhanlı’nın Beşarslan köyü istikametinde de kaçakçı şahıslar boş bidon yüklü araçları ile hudut hattına doğru ilerledi. Her iki taraftaki gruplara, hudut hattına doğru yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunuldu, ancak şahıslar ikaza uymayarak hududa ilerlemeye devam etti.
Suriye sınırından yaklaşan şahıslar, bin 200 metrelik hudut hattı boyunca 12 farklı noktadan hududu ve bölgede bulunan hendeği geçmek için, yanlarında getirdikleri 5-6 metrelik demir ve tahta köprüleri kullanmak istedi. Bunun üzerine hudut hattında bulunan unsurlar tarafından yasa dışı geçiş teşebbüslerini engellemek için havaya uyarı ateşleri açıldı.
Hudut unsurlarının açtığı uyarı ateşleri sonucunda kaçakçılık girişimi engellendi.
(İHA)