BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzincan Valisi, 800 metreden atladı

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, ilde düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü şampiyonası öncesi yamaç paraşütü yaptı.

Abone ol

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, ilk kez yamaç paraşütü ile uçmanın keyfini yaşadı. Büyük bir heyecan duyduğunu ve keyif aldığını ifade eden Vali Demir, Erzincan'da doğa sporlarını turizme kazandırmak için büyük bir potansiyele sahip olduklarını söyledi.

Erzincan'da 7 Ekim'de başlayan Türkiye Yamaç Paraşütü Yarışması bugün düzenlenen çeşitli aktivitelerle sona erdi. Mikrolayt, delta kanat, model uçak, bungee jumping ve yamaç paraşütü gösterilerinin düzenlendiği etkinliklerde Vali Abdulkadir Demir de 800 metre yükseklikten yamaç paraşütü ile havalandı.

20 dakika kenti izledi

Arazi araçları ile uçuş alanına çıkan Vali Demir, burada uçuş öncesi özel kıyafetlerini giydi. Ardından uçuş ile ilgili uzmanlardan kısa bir bilgi aldı. Ardından 'Tandem' tabir edilen çift kişilik yamaç paraşütü ile gökyüzüne havalanan Vali Demir, yaklaşık 20 dakika havada kaldıktan sonra yarışma alanına sorunsuz olarak iniş yaptı.

İlk kez denedi

Vali Abdulkadir Demir, doğa sporlarının Erzincan'da büyük bir gelişme sağladığını, özellikle yamaç paraşütü sporu için Erzincan'ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu hatırlattı. Daha önce rafting ve treking sporlarını da deneyen Vali Demir, ilk kez yamaç paraşütü ile uçtuğunu ve büyük bir keyif aldığını da ifade etti. Gazetecilerin Vali Demir'e; Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun izinden gittiğini hatırlatması üzerine; "Tabi Recep Yazıcıoğlu olmak çok farklı bir şey. Ama inanıyorum ki bu sporu yöneticiler yapmalı ancak, onunla birlikte özellikle Erzincan'da bu işi turizmin bir parçası haline getirmek zorundayız" dedi.