BIST 10.209
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.398,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Manavgat'ta Kur'an- Kerim ziyafeti

Türkiye birincisi hafızların katıldığı programda Kur'an- Kerim ziyafeti sunuldu.

Abone ol

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kur'an Kerim'in nüzulünün bin 400'üncü yılı dolayısıyla dünya ve Türkiye birincisi hafızların katıldığı programda Kur'an- Kerim ziyafeti sunuldu.

Manavgat İlçe Müftülüğü'nün Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Külliye Camii'nde düzenlediği programa Manavgat halkı yoğun ilgi gösterdi.

Program öncesi bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Halil Taş, Güllerin Efendisi Hz. Muhammed'in (SAV) bir kutlu sözünde 'Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir' buyurduğunu ifade etti. Taş, zaman değişse de Cenab-ı Allah'ın göndermiş olduğunu yüce kelamı Kur'an-ı Kerim'in her daim ilk defa nazil oluyormuş gibi gönüllerde hep dip diri durduğunu kaydetti. Taş, "Ruhumuzun gıdası gönlümüzün sururu Rabbimizin yüce kelamı Kur'an-ı Kerim'i okumak için gayret sarfedelim. Yüce kitabımız bizim hayat kaynağımız. Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ümmetine 2 emanet bıraktı. Bunun biri yüce kitabımız Kur'an, diğeri ise Peygamber Efendimizin hikmetli sözleri, hadisi şerif. Bu kutlu 2 emanete sıkı sıkıya sarılırsak her daim huzurlu oluruz." diye konuştu.
İlçe Müftüsü Taş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an-ı Kerim'in nüzulünün bin 400'üncü yılı olmasından ötürü 2010 yılını Kur'an-ı Kerim yılı ilan ettiği bilgisini verdi. Bu kapsamda müftülük olarak Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunulması için program düzenlediklerini belirten Taş, organizasyonda Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarında dünya ve Türkiye birincilikleri elde eden hafız Davut Kaya (Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi), Osman Ergin (Saruhanlı Mütevelli Eğitim Merkezi Müdürü), Osman Şahin (İstanbul Fatih Camii İmam-Hatibi), Ahmet Karalı (Ankara Hacıbayram Veli Camii İmam Hatibi), Erhan Mete (İstanbul Fatih Cami İmam Hatibi) ve Ali Tel (Çankaya Tapu Kadostro Camii İmam Hatibi) katıldığını söyledi.