BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mimarların 'kültür rallisi' heyecanı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Mimarlık Haftası etkinlikleri çerçevesinde 'Kültür Rallisi' yarışması düzenledi.

Abone ol

Toplamda 26 araçlık bir başvurunun yapıldığı Ralli yarışmasına, Akademik Odalar Birliği’nin önünden start verildi. Araçlar yaklaşık 20 Km çapındaki alanda yarışırken, yarışmacılar kendilerine verilen fotoğraflardaki 11 ayrı noktaya en kısa sürede ulaşmaya çalıştı.

Rallinin süresi 4 ssat olarak belirlenirken, ulaşılması gereken yerleri en kısa sürede bulup start verilen noktaya dönen araçlar geri dönüş süresine göre sıralamadaki yerlerini aldılar.

AMAÇ KÜLTÜREL DEĞERLERE DİKKAT ÇEKMEK

Rallinin bu yıl dördüncüsü düzenlenirken ilk kez bu yıl tüm halka açık hale getirildiği bildirildi. Yarışmacılardan ulaşılması istenen noktalar tarihi ve dini yapılar ile çağdaş mimari eserlerle Bursa'nın simgesi haline gelmiş mekanlar olduğu bildirildi.

Bursa Mimarlar Odası Başkanı Nizamettin Kaya, Rallinin amacının Bursa'daki kültürel ve tabi varlıkların tanıtılması ve hatırlatılması olarak tanımlarken ''Eminim bugün Ralliye katılan mimar arkadaşlarımız günün sonunda Bursa'da tanımadıkları birçok mimari eseri tanımış olacaklar'' dedi.

YARIŞMA HALKA AÇIK YAPILDI

Startın verilmesinden önce katılımcıların heyecanlı olduğu gözlemlenirken, birçok yarışmacı ralliyi kazanacaklarını iddia ettiler.

Yarışmanın sponsor firmalar tarafından finanse edilirken tüm yarışmacılara ödül verilmesi dikkat çekti. İlk dörde giren yarışmacılara bilgisayar başta olmak üzere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Yarışmanın halka açık hale getirilmesi nedeniyle ileriki yıllarda yarışmacı sayısının artmasının beklendiği bildirildi.

İLK ÜÇ VATANDAŞLARIN OLDU

Rallinin sonuçları BAOB Mimarlar Odası’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya’nın 7. olduğu yarışmanın 1. liğini 9 numaralı yarışmacı Tuncay Sargın 1 saat 46 dakika 15 saniye ile elde etti. Zorlu geçen yarışmada Bahadır Akman 1 saat 53 dakika ile ikinciliğe ulaşırken, 2 saat 1 dakika ile üçüncülük ödülü Reyhan Düdükçü’nün oldu.