BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Erol Bulut derbi sonrası yolcu! İşte Fenerbahçe'nin 3 hoca adayı

Fenerbahçe'de teknik direktör değişiminin Beşiktaş maçından sonra yapılmasına karar verildi. Fenerbahçe'nin 3 teknik direktör adayı var. İşte tüm detaylar...

Abone ol

Fenerbahçe yönetimi için Kadıköy'de gelen Gençlerbirliği yenilgisi bardağı taşıran son damla oldu. Bugüne kadar Emre Belözoğlu'nun desteği sayesinde koltuğunu koruyan Erol Bulut'un bileti kesildi. Yapılan toplantılarda, 46 yaşındaki çalıştırıcıyla yolların ne zaman ayrılacağı konusunda fikir ayrılığı vardı. Bir grup yönetici, Beşiktaş maçı öncesinde kararın açıklanması ve takıma da bir mesaj verilmesi yönünde görüş bildirdi. Diğer yöneticiler ise derbinin beklenmesinden yana tavır takındı. Başkan Ali Koç, uzun süren fikir alışverişlerininin ardından operasyonunun Beşiktaş maçından sonraya bırakılmasına karır verdi.

Derbi son maçı olabilir
Fanatik'in aktardığı habere göre; Pazar günkü derbi, büyük ihtimalle Erol Bulut'un Fenerbahçe'nin başındaki son karşılaşması olacak. Ancak Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibine karşı sansayonel bir sonuç alırsa, yönetim kararı yeniden gözden geçirebilir. Bunun dışındaki skorlar, Bulut'la yolların ayrılmasıyla sonuçlanacak. Fenerbahçe'de önümüzdeki haftadan itibaren gündemin ana maddesi, takımın emanet edilebileceği yeni teknik adam olacak.

Zlatko Dalic yeniden ön planda
Ali Koç, Ersun Yanal'ın ayrılmasının ardından teknik adam konusunda yaptığı açıklamada, "Bir hocayla anlaşıyorduk ama Euro 2020'nin ertelenmesi işi sekteye urattı" ifadelerini kullanmıştı. Koç'un işaret ettiği isim, Hırvatistan Milli Takım'na 2018 Dünya Kupası'nda final oynatan Zlatko Dalic'ti. 54 yaşındaki çalıştırcı yeniden gündeme geldi. Dalic'le anlaşma sağlanması halinde Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan, sezon sonuna kadar Fenerbahçe'yi de çalıştırması için izin istenecek.

Joachim Löw hayalleri süslüyor
Euro 2020 sonrası Almanya Milli Takımı'nı bırakacağını açıklayan Löw, şu anda listenin ilk sırasında yer alıyor. Yeni teknik adam seçiminde önceliği dünya çapında isim yapmış, kariyeri başarılı bir isme vermek isteyen Ali Koç; Joachim Löw ile bir görüşme yapmayı planlıyor.

Okan Buruk da gündemde
Hem Ali Koç he de yönetimin büyük bölümü, yeni teknik adamın yabancı ve dünşa çapında bir isim olması taraftarı. Ancak sportif direktör Emre Belözoğlu, Başakşehir'i şampiyon yaparak tarih yazan Okan Buruk'un da adaylar arasında olması görüşünde. Buruk'un boşta olması, uyum sorunu bulunmaması, takımın başına geçmesi halinde sezonun geri kalanı için de avantaj olabilir.