BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da Neriman Aydın dinlendi

İkinci Ergenekon davasında adı Karargahevleri soruşturmasında geçen Neriman Aydın dinlendi.

Abone ol

İkinci Ergenekon Davası'nın 76. duruşmasında, adı Karargâhevleri soruşturmasında da gündeme gelen Neriman Aydın savunmasını yaptı.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Şener Eruygur, gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile eski rektörlerin de sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası’na devam edildi.

Davanın 76’ncı duruşmasında, iddia olunan Ergenekon terör örgütünün yöneticisi olmak ve darbe planlamaktan yargılanan Neriman Aydın savunmasına devam etti.

Adı Karargahevleri soruşturmasıyla da gündeme gelen Neriman Aydın’ın, "Ergenekon" adına bir hücre yapılanması içinde olduğu ve örgüt adına Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızmak istediği iddia edilmişti.

Bu amaçla zaman zaman Kara Harp Okulu’nda okuyan bazı teğmenlerle bir araya geldiği ileri sürülen Neriman Aydın, sözkonusu teğmenlerin aile dostları olduğunu savundu.

Aydın, bu teğmenlerle yaptığı görüşmelerin örgütsel amaçlı olmadığını söyledi.

İkinci Ergenekon Davası’nda toplam 108 sanık, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, terör örgütüne üye olmak ve darbe planlamak iddialarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar değişen çeşitli cezaları istemiyle yargılanıyor.