BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın sağlığı nasıl?

Erdoğan için doktorlar ne dedi? Erdoğan'ın durumu kendisini zorlar mı? İşte ayrıntılar...

Abone ol

Akay Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Kaan Kayahan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçirdiği kas spazmı vakalarında, kişilerin acının şiddetine göre 2 ile 10 gün arasında yatak istirahati yapmaları gerektiğini belirtti.
Dr. Kaan Kayahan ANKA’ya yaptığı açıklamada, fiziksel aktivitelerde fazla bulunan ve psikolojik stres altında olan kişilerde özellikle sırt ve boyun spazm sorununun yaşandığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan’da yaşanan spazmın belde olmasının tedavi edilmemesi ve kronikleşmesi durumunda bel fıtığına neden olabileceğini ifade eden Kayahan, sorunun giderilmesi için acının şiddeti, kişinin direnci ve tedavi süresine göre 2 ile 10 gün arasında yatak istirahatının şart olduğunu
anlattı. Kayahan, kas spazmı sorunun yaşanmaması için stresten uzak durmak, uygun fiziksel egzersizler yapmak, uzun süre hareketsiz biçimde ayakta durmamak, uyku düzenini iyi ayarlamak gerektiğine işaret etti.

Kayhan, Erdğan’ın hastalığının ilerde daha önemli sorunlara neden olmaması ve daha erken iyileşme göstermesi için, önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği bazı seyahatleri de iptal etmesi gerekebileceğini bildirdi. Başbakan Erdoğan, kas spazmı teşhisinin konuylmasının ardından bugünkü programlarını iptale derek evinde istirahat etti. Erdoğan’ın yarın başlayacak ve iki gün sürecek Hollanda programını iptale edip etmeyeceği henüz kesinlik kazanmadı.