BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Tüzmen CHPli vekili övdü

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, CHP'li bir milletvekilinin yaptığı kaçak ihbarını övdü.

Abone ol

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, CHP'li bir milletvekilinin yaptığı ihbar sayesinde kaçak akaryakıt yakalanmasını, ''herkese örnek olması gereken örnek bir davranış'' olarak nitelendirdi.

Bakan Tüzmen, AK Parti grup toplantısından önce, konuyla ilgili sorular üzerine, akaryakıt kaçakçılığıyla yaptıkları mücadelede bütün vatandaşların ihbarlarını değerlendirdiklerini ifade etti. Tüzmen, şöyle konuştu:

''Bu konuda muhalefet de iktidar da herkes bize yardımcı oluyor. Gerçekten güzel bir davranış. Herkese örnek olması gereken bir davranış. Biz, gümrükler olarak bu tip ihbarları anında değerlendiriyoruz. Bütün vatandaşlarımız, bize bu şekilde gördükleri olayları en küçüğümüzden en büyüğümüze kadar anında bildirirlerse, hızlı şekilde hareket ederiz. Başka çaremiz yok. Toplum olarak kendi kendimizi temizlemek zorundayız. Bu nedenle de gayet güzel bir davranış oldu.''

Kürşad Tüzmen, ''Yapılan ihbarlara ödül verilmesi, akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye katkı sağlar mı?'' sorusuna, ''Tabii sağlar. O konudaki çalışmamız devam ediyor. Onu yasal bir düzenleme olarak yapmayı düşünüyoruz. Ödüllendirme mekanizması, gerçekten iyi çalışan bir mekanizmadır. Gümrüklerde bu zaten var. Ama bunu daha özendirici hale getirmemiz lazım. O konuda çalışmalar sürüyor. Çok özendirici olursa, o zaman daha fazla vatandaşımız bize yardımcı olur diye düşünüyoruz'' yanıtını verdi. Tüzmen, ödülün, Başbakan Yardımcısı'nın başkanlığında ilgili bakanlarla yapılacak toplantıda belirleneceğini söyledi.