BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

PKKyı hortlatan şey!

MHP'li Eski Bakan'dan Çiçek'e ağır eleştiri. Bal, terörün hükümet döneminde hortlatıldığını iddia etti.

Abone ol

Eski Devlet Bakanı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulun'da imzaya açılan ve dün tamamlanan “Terörle Mücadele Yasa Tasarısı”nı eleştirerek, “Hükümet, tükürdüğünü yalamıştır. Umarım bir çok şey gibi bunu da eline yüzüne bulaştırmaz. En son çıkardıkları “Eve dönüş, dağa dönüş yasası haline gelmiştir. Örtülü afla bir çok terörist salıverilmiştir. Umarız yine böyle bir hata yapmazlar” dedi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamasında 57 Hükümet döneminde yürütülen politikalarla, terörle mücadelede çok önemli mesafaler katedildiğini söyleyen Bal, “Sürdürülen bu mücadeleler sayesinde, terör neredeyse sıfır noktasına ulaşmıştır. Bir çok örgütü üyesi, ya yurtdışına kaçmış ya da teslim olmuştur. Bugün gelinen nokta ise, maalesef üzücüdür. Sayın Erdoğan, hala kalkıp bu noktada MHP yi, özellikle de Öcalan konusunda bizi suçlamasına bir türlü anlam veremiyorum. Eğer şimdi sen, kalkıp milletin gözünün içine baka baka Apo'ya gereken cezayı biz, MHP nedeniyle veremedik dersen; bu sözlere sokaktaki çocuklar bile güler” dedi.

Açıklamasında Hükümet sözcüsü Cemil Çicek'in dünkü açıklamalarına da değinen Bal, ”Sayın Bakan, terörün tanımıyla ilgili değişen bir şey yok gibi bir ifade kullandı. Şimdi tanımı bir tarafa bırakıp, olana bakmak gerekir. AKP döneminde çıkarılan kanunlarla bugünlere geldik. Örgüt lideri, İmralı'dan talimatlar yağdırıp, insanları sokağa döktü. Siz eğer, Dernekler Kanunu, Polis Kanunu, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gibi çıkardığınız bir çok kanunlarla; polisi, askeri örgüt karşısında gücsüz hale getirirseniz olacağı da budur. Gelinen noktada, terörle mücadelede güvenlik güçlerinin yetkileri sınırlandırılmış, örgüte yönelik hukuki zemin oluşturulmuş, Kandil Dağı'ndaki istekleri AB'nin dayatması olarak kabul edilerek en önemlisi de örgütün siyallaşması sağlanmıştır. Cesaretini yitiren örgüt, AKP iktidarıyla birlikte daha da cesaretlenmiş ve dış odakların da yardımıyda teknolojik yönden kendisini daha da geliştirmiştir. Şimdi kimse kalkıp kameralar karşısında hiç bir şey değişmedi demesin.”dedi.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı seçimlerine de değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, seçimler için en uygun zamanın en kısa zaman olduğunu söyleyerek, “Seçimler için en geç tarih 2006 sonbaharıdır. Macun tüpten çıkmıştır. 2007’ye kadar direnemezler. Seçimden önce, cumhurbaşkanı seçilmemeli.”