BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

MÜSİAD atamaya sevindi

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, Merkez Bankası Başkanlığı atamasıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat, Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılan atamayla önemli bir pürüzün giderilmiş olduğunu bildirdi.

Bolat, Merkez Bankası Başkanlığı görevine Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Durmuş Yılmaz'ın atanmasına ilişkin kararnamenin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmasıyla ilgili olarak, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Yeni Başkan Yılmaz'ı tebrik eden Bolat, Durmuş Yılmaz'ın, 26 yıl boyunca banka içinde çalışmış, en alt kademeden en üste kadar yükselmiş, bankanın ve piyasaların işleyişini, yapısını iyi bilen birisi olduğunu kaydetti.

Durmuş Yılmaz'ın liyakat, eğitim ve tecrübe açısından bir eksiğinin gözükmediğini aktaran Bolat, şunları kaydetti:

''Özellikle Merkez Bankası gibi ekonominin en üst kurumlarından birinin başkanlık meselesinin çözülmüş olması ve asaleten bir başkan atanmış olması hayırlı bir gelişme, önemli bir pürüz giderilmiş oldu.

Biz, MÜSİAD olarak Merkez Bankası'ndan, artık, salt para politikasına kilitlenmek yanında, ekonomide özelikle gündemin başta ara malları üretimi olmak üzere sanayii dokumuzun güçlendirilmesi ihtiyacı çok ciddi konu haline geldiği için reel sektörün rahatlamasını sağlayacak politika rotuşleri bekliyoruz, özellikle enflasyonla mukayesede çok yüksek olan Merkez Bankası gecelik ve borçlanma faizlerinin aşamalı olarak tedricen indirilmesine devam edilmesi gerektiğine inanıyoruz.''