BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeyi de vururuz

İran Hizbullahı'nın lideri Seyid Muhammed Bager Harrazi, açık açık Türkiye'yi tehdit etti!

Abone ol

İran Hizbullahı'nın lideri Seyid Muhammed Bager Harrazi, "ABD İran'a saldırırsa, dünyadaki tüm ABD hedeflerine intihar saldırıları düzenleyeceklerini ve ABD ile işbirliği yaptığı takdirde Türkiye'yi de hedef alacaklarını" söyledi. Harrazi, "Öyle bir karşılık vereceğiz ki, El Kaide'nin eylemleri yanında hiç kalacak" dedi.

İran'ın Kum kentinde NTV televizyonuna konuşan İran Hizbullahı'nın lideri Seyid Muhammed Bager Harrazi, ABD'nin saldırması durumunda Hizbullah komandolarının Avrupa ve ABD'deki nükleer tesislere saldırarak cevap vereceklerini ileri sürdü.

Senatör çocukları
Kendilerine saldıranlara evlerinde saldıracaklarını öne süren Hizbullah lideri, "Eylemler için buradan kimseyi göndermemiz gerekmiyor. Batılı ülkelerde, ABD'de yerleşik insanlardan yararlanacağız. Savaş olduğunda, ABD'li bazı senatör çocuklarının da bize katılıp intihar eylemleri yaptığını göreceksiniz. Bu inandırıcı gelmiyor olabilir; ama savaş olduğunda göreceksiniz" diye konuştu.
Harrazi, "Eğer ABD, Türkiye'deki üsleri kullanır, Türkiye'den yardım alırsa, hiç şüpheniz olmasın ki size de saldırırız. Bize saldırana kim destek verirse versin, karşılıksız bırakmayacağız" dedi.

'Körfez bizden'
İran'ın eski cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani de Körfez ülkelerinin, İran'a saldırması durumunda ABD'ye yardım etmeyeceğinden emin olduğunu söyledi. Rafsancani, Kuveyt parlamentosunu ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, ABD'nin İran'a saldırı planları olduğu yönündeki haberlerin doğru olmadığını ifade ederek, "ABD'nin İran'a saldırmayacağına eminiz, çünkü sonuçları çok tehlikeli olacaktır" dedi