BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ı seviyorsanız gerçekleri söyleyin!

Zaman yazarı İhsan Dağı "Erdoğan'ı seviyorsanız ona gerçekleri söyleyin" çağrısını yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Taksim'da ağaçların kesilmesini protesto etmek amacıyla başlayan eylem bambaşka bir boyuta dönüştü. Çevreyi korumak amaçlı başlattıkları eylem AK Parti'yi devirme ve Erdoğan rejimini boykot etme halini aldı. Hükümete ise geri adım atmaması nedeniyle çok sayıda aydın tarafından eleştiri yağıyor.

Zaman Gazetesi yazarı İhsan Dağı "Erdoğan'ı seviyorsanız ona gerçekleri söyleyin" diyerek çarpıcı bir yazı yazdı. Yazısına "Tabii ki mesele sadece Gezi Parkı meselesi değil. Park meselesinin tetiklediği, fakat özünde gittikçe otoriterleşen ve toplumsal mühendislik projeleriyle herkesi kendine benzetmeye girişen bir iktidara yönelik tepki var"

Dağı yazısında hükümetin artık otoriter tınılar taşıyan başkanlık önerisi yaşam biçimi dayatmasıyla "toplum mühendisliği" yaptığını öne sürdü.

"Gezi Parkı tepkisini marjinal grupların ideolojik dogmatizmi veya kökü dışarıda komplolar olarak niyelemek çok yetersiz kalır" diyen Dağı Erdoğan'ın herkesi marjinal olmakla itham ettiğini ancak kendisinin ise ne kadar merkezi temsil ettiğini sorgulaması gerektiğini söyledi. 

Erdoğan'a Menderes ve Özal'ı örnek gösteren Dağı, onların toplum mühendisliği yapmadığını dertlerinin sadece biraz kalkınma ve biraz demokrasi olduğunu söyledi. AK Parti'nin Menderes ve Özal çizgisinden uzaklaşıp ideal toplum inşa etmeye çalışan ideolojik bir parti kimliğine bürünmekle eleştridi.

İhsan Dağı, hükümetin insanları iki yüzlü yaptdığını iddia ederek yazısını şöyle bitirdi:

Ancak kapalı toplumlarda olacak durumlar söz konusu. Ankara'da hükümetle bir şekilde işi olan insanların neredeyse tamamının bir ‘resmî' bir de ‘özel görüşü' var. Hasbıhal ederken otoriterleşme eğiliminden, tek adam siyasetinden, dış politikanın yönetiminden şikâyet edenler televizyona çıktığında, gazeteye yazdığında, konferanslarda konuştuğunda ‘resmî görüşleri'ni anlatıyorlar. İnsanları ikiyüzlü olmaya zorlayan bir hava, hegemonik bir iktidar var. Düşüncelerini inandıkları gibi ifade edemeyenlerden oluşan bir ‘çevre'nin kimseye hayrı olmaz, başta da iktidara...

Erdoğan'ı seviyorsanız gerçekleri söyleyin ona.