BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.400,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ı mest eden kalabalık

Başbakan Erdoğan, Malatya'da seçim meydanına çıktı keyiflendikçe Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Abone ol

 Başbakan Erdoğan, Malatya'da gördüğü ilgi karşısında keyiflendi, seçim meydanını dolduran onbinlerce kalabalığa kürsüden  'Allah'ına gurban Malatya' diye seslendi. Kılıçdaroğlu'nu yine hedef tahtasına yerleştiren Erdoğan, 90'lı yıllardaki ilaç kuyruklarını hatırlattı, CHP'nin çetelerin sığınağı haline geldiğini iddia etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Başbakan Erdoğan, Malatya Belediyesi yanındaki meydanda halka hitap etti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine 'Malatya Malatya bulunmaz eşin, gönülleri coşturur ayla güneşin-' diye başladı.


Erdoğan, "Biz size sevdalıyız. Biz bu millete sevdalıyız. Şu coşku bize yeter. Malatya Allah'ına gurban desin bu bize yeter. Başbakan olarak Malatya'ya 11. gelişimdir. Her seferinde bizi bağrınıza bastınız. Bugün bir başka coşkulu ve güzelsiniz" ifadelerini kullandı.

12 Eylül halk oylamasında yüzde 75'le "evet" diyen Malatyalıları kutlayan Erdoğan, "Eğer bugün çetelere karşı göğsümüzü siper ediyorsak, milletimizden aldığımız yetki sebebiyledir" dedi. "74 milyona efendi değil, hizmetkar oluyorsak sizin verdiğiniz yetkiyledir. Emanetinizi, namus, şeref ve kutsal bildik" diye devam eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Afganistan, Gazze, Ramallah'ın çocukları size bakıyor. Ortadoğu sokaklarında sizin adınız anılıyor, bayrağımız sallanıyor. 'Türkiye Türkiye' nidaları yükseliyor. Hiçbir denklem artık Türkiye'siz kurulmuyor." 

"Malatyalı Ahmet Kaya, vatanına hasret ile gözleri yumdu. Benim ülkemde kimse ötekileştirilmeyecek. 8.5 yıl boyunca istikrar, barış dedik ve yine aynını söyleyeceğiz" diyen Erdoğan, "Ne diyordu Turgut Özal, -Allah'ın verdiği ömrü, onun izninden başka alacak yoktur-. Ne diyordu Adnan Menderes, -Biz bu yola kefenizi giyerek çıktık-. Biz bu yola beyaz gömleğimizi giyerek çıktık" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Malatya'da 6 milletvekilliğini de alacaklarına inandığını vurguladı.

"CHP'Yİ ÇETELERİN SIĞINAĞI YAPTILAR"

12 Haziran seçimi öncesinde kirli tezgahlar kurulduğunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, "Önce CHP'de tezgah kurdular. CHP'yi şekillendirdiler. CHP'nin kaset mağduru genel başkanı vardı. Ardından kaset mağduru genel başkan geldi. CHP'yi çetelerin sığınağı yaptılar. 87 yaşında emekli şahsı, CHP'nin ikinci milli şefi yaptılar. CHP olarak iki yıl önce Antalya'da neler vaat etmediler ki; 'elektriği bedava yapacaklardı, suyu bedava yapacağız' dediler. Meğer sulu şaka yapmışlar. Çünkü suya zam yaptılar. Her sabah bütün çocuklara süt dağıtacaklarını vadettiler. CHP'li belediye başkanına bütün bu vaatlerini hatırlattılar. 'Elimde sihirli değenek yok ki' demiş. Bunların genel başkanı ne ki, belediye başkanı ne olsun. Akıl hocaları da 'dün dündür, bugün bugündür' diyor. Hani Gandi idiniz, Antalya'nın hesabını nasıl vereceksiniz" diye sordu.

"Sayın Kılıçdaroğlu, hani sen Aleviydin, buradan Malatyalı canlara soruyorum, Kahramanmaraş, Çorum olaylarını, kanlı 1 Mayıs olaylarını soruyorum. Siirt'te çıkıyor, Allah'ın adını son derece nezaketsiz üslup kullanıyor" diye devam eden Erdoğan, "Bu ülkede inananlar, CHP endişesini her zaman taşıdılar. Belli ki taşımaya devam edecekler" ifadelerini kullandı.

AK Parti seçim bürolarına yönelik saldırılara değinen Erdoğan, "AK Parti seçim bürolarını molotof kokteyli atıyorlar. Şu ana kadar 100'ü buldu. Bu mu demokrasi ve özgürlük mü? Polisimin kanı yerde kalmayacaktır. Bunlara gereken cevabı 12 Haziran'da gümbür gümbür AK Parti'yi çıkararak vereceksiniz. Esnafa kepenk indiriyorlar. CHP de kepenk indirdi. Siz bu ülkeye ne verdiniz ki, bundan sonra ne vereceksiniz? Bunlar sadece ideolojidir" dedi.

"MHP DE CHP GİBİ KUMSALDA DOLAŞIYOR"

MHP'yi eleştiren Erdoğan, "Bahçeli sen Sivas'ın batısında kaldın, Gavur Dağının ötesine geçebildin mi? Biz askerimiz ve polisimizle sonuna kadar beraber olacağız. Sen de belli ki CHP gibi kumsalda dolaşıyorsun" diye konuştu. Erdoğan, "Ergenekon taşeronlarına 12 Haziran'da gereken cevabı verin" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Bay Kemal buraya geldiğinde sormadınız mı? 90'lı yıllarda SSK Genel Müdürü iken, sizi ilaç kuyruklarında bekletmedi mi? Kelin ilacı olsa başına sürer. Önce şu ilacı bul da, derdine derman ol."

Malatya'ya yaptıkları hizmetleri anlatan Erdoğan, "79 senede 36 kilometre yapılmış. Biz 8 yılda 217 kilometre bölünmüş yol yaptık. Havaalanı terminal sayısını büyüttük, yolcu sayısı 5 kat arttı. Bin 733 dersliği bitirdik. 10 bin 17 bilgisiyar gönderdik. Kitapları ücretsiz verdik" dedi. Erdoğan, okullardan kara tahtayı kaldırıp, akıllı tahta getireceklerini vurguladı. 
Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"KÖYDES kanalıyla 123 milyon TL verdik. Ziraat Bankası, kredi yüzde 59'dan yüzde 5'lere düşürdük. Halk Bankası yüzde 47 faizle kredi veriyordu, bunu yüzde 5'lere düşürdük. Doğalgaz'ı Malatya'ya getirdik. Yollar, viyadükleri görüyorsunuz."

Başbakan'ın konuşmasını Devlet Bakanı Çemil Çiçek, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı ve merhum Alparslan Türkeş'in oğlu Kutanmış Türkeş, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı İsmail Karaosmanoğlu ve Malatya milletvekilleri ve milletvekili adayları da dinledi.