BIST 10.053
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.402,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tuncay Özkan'dan ilginç CHP anketi

Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan kendisinin CHP'den aday olması halinde partinin oyunu yüzde 38'e çıkacağını iddia etti.

Abone ol

Ergenekon davasında gazetecilere bilgi notu dağıtan Tuncay Özkan, yaptırdığı bir ankete göre kendisinin CHP'den aday olması halinde partinin oyunu yüzde 38'e çıkacağını iddia etti.

İkinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı gazeteci Tuncay Özkan avukatı aracılığıyla gazetecilere bilgi notu dağıttı. Araştırma şirketinden elde ettiği seçimle ilgili anket sonuçlarını gazetecilerle paylaşan Özkan, hala kendisini aday göstermeyen CHP'ye kırgınlığını bilgi notunda da dile getirdi.

Mahkeme salonunu seçim ofisi olarak kullanmaya başlayan Özkan bilgi notunda "CHP'nin Ahmet Tuncay Özkan'ı reddiyesi, CHP tabanının veya yönetiminin bir kararı değildir. CHP adaylığım MYK ve Parti meclisi'nde değerlendirilmemiş oylanmamıştır. Karar bir iki yöneticiye aittir. Reddiye CHP'nin değil, o yöneticilerin korkusundandır. 12 Haziranda sandıktan karanlık ve korkaklığın üzerine bir güneş gibi doğacağız. İlk balyozu yurttaşlarım 12 Haziran'da beni seçerek vuracaklar" ifadelerine yer verdi.

ÖZKAN ANKETİ GAZETECİLERLE PAYLAŞTI

Özkan, "Nisan ayı içinde yapılan ankette sadece İstanbul Anadolu yakasında yapılan araştırmada bin denek kullanıldı. Benim milletvekili adaylığım ile alakalı yapılan çalışmada, deneklerden 'kesinlikle oy veririm' diyen yüzde 4.6, 'Oy veririm' diyen yüzde 9.9 ve 'Belki veririm belki vermem' diyen yüzde 12.9 olduğu tespit edilmiş. 'Eğer CHP'den aday gösterilseydi oy verir miydiniz?' şeklindeki soruya ise verilen evet cevaplarına bakıldığında CHP'nin, birinci bölgeden 2 milletvekili daha kazanacağı tespiti yapılmış" diye konuştu.

Özkan, kendisinin CHP'ye aday gösterilmesi halinde CHP'nin oy oranını da yükselteceğinin altını çizerek "Benim katılımımla oy oranları yüzde 38'i geçerdi. Ancak beni aday göstermediler, takdir onların" dedi.