BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  MEDYA

Askerin sessizliği Akif Beki'yi korkuttu!

Akif Beki, Taraf gazatesi yazarı Emre Uslu'nun köşesine taşıdığı iddialara Genelkurmay Başkanlığı'nın sesiz kalmasına böyle eleştirdi.

Abone ol

Yargı süreçlerine dahi bildirilerle dahil olan Genelkurmay Başkanlığı'nın, Taraf gazetesi yazarı Emru Uslu'nun PKK batıda yol kesecek iddialarına karşı bile sessizliğini koruması dikkat çekti. Radikal gazetesindeki köşesinde Akif Beki, türlü istihbarat bilgilerine, Uludere'deki yaşanan son ölümlere karşı "çıt çıkmayan" Genelkurmay Başkanlığı'nı eleştiri yağmuruna tuttu.

Beki köşesinde, çeşitli senoryaların yaşandığını belirterek, "PKK'nın askeri operasyonlarla kasten eyleme zorlandığı yazılıp çiziliyor. Eski bir Ergenekon komplosu hatırlatılarak Şırnak Uludere'de yaşanan son ölümler sorgulanıyor. Seçimi sabote ettirmek, sandığa kan sıçratmak, siyasi dengeleri etkilemek için kurgulanmış bir oyunun, muvazzaf bazı rütbelilerin de dahliyle sahneye konulduğu söyleniyor." diye yazdı. 

İDDİALAR VAHİM

Birbirinden ağır iddiaların ortada olduğu bir dönemde Genelkurmay Başkanlığı'nın sessizliğini korumasını ise Beki, şöyle eleştirdi:

"İddialar ağır, suçlamalar vahim, bölge gergin, tansiyon had safhada. Gelin görün ki, Genelkurmay Başkanlığı'ndan çıt çıkmıyor. Ne bir tepki ne bir ayar verme ne bir çıkışma ne de bir yalanlama var. Mücadelede psikolojik üstünlüğü kaptırma, bölge halkının desteğini kaybetme pahasına susuyor asker.

TSK sitesinden yapılan son açıklama, ağaçlandırma faaliyetine ilişkin 16 Mayıs tarihli bir bilgi notu. Aynı tarihli bir de tatbikat duyurusu yer alıyor sitede.

ALIŞIK OLMADIĞIMIZ SESSİZLİK

Taraf gazetesi, Emre Uslu'nun yazısını sürmanşetine taşımıştı dün. Zehir gibi! Yenilir yutulur cinsten değil iddiaları. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesine baktım; bir ses, bir açıklama aradım. Fakat heyhat, sessizlik sürüyor. Alışık olmadığımız bir sessizlik bu.
İstediğinde, yürüyen yargı süreçleriyle ilgili gayet sert mesajlar yayımlayabilen asker, bu konuda konuşmuyor. Silahlı kuvvetlere yönelik en ufak eleştirileri dahi bugüne kadar pas geçmemiş, hiçbir iddiayı cevapsız bırakmamış bir Genelkurmay'dan söz ediyoruz. Şimdi neden suskun kalmayı tercih ediyor asker?

Seçime haftalar kala yeni bir çatışma sürecine giriyoruz, daha doğrusu sürükleniyoruz. Kim, hangi amaçla tetikliyor çatışmayı? Seçim sandığının başına bu çorabı kim örüyor?
Taraf'tan Emre Uslu, son askeri operasyonların, eylemsiz haldeki PKK unsurlarını kışkırtmayı amaçladığını yazıyor. Eylemsizlik kararını bozdurarak PKK'yı harekete geçirmek, karanlık bir planın parçasıymış. "AK Parti'yi bitirme planı yürürlükte" diyor. Komplonun adım adım uygulandığını savunuyor.

Bu iddiaların sahibi, dikkate alınmayacak bir isim değil. Kastamonu saldırısını günler öncesinden köşesinde haber veren biri. Aynı terörist grubunun, yakınlarda Bolu'da da yol kesmeye hazırlandığını ihbar ediyor. Misilleme görüntüsü altında PKK'dan gelecek sarsıcı eylemlere, yeni saldırılara karşı uyarıyor.

Birileri maske kullanıyor, birileri yalan söylüyor, birileri kana, acıya, gözyaşına doymuyor. TSK haksız yere zan altında bırakılıyorsa, o maskeyi düşürmek, o yalanı ortaya çıkarmak için ne lazımsa yapmalı değil mi?

Neler oluyor orada, ses verecek kimse yok mu?