BIST 10.960
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.513,87
HABER /  GÜNCEL

Bu da Beşiktaş'ın çılgın projesi

Forlan transferinde büyük aşama kaydettiği bilinen Beşiktaş, yerli kadrosunu da ciddi şekilde güçlendirmek için harekâtı başlattı...

Abone ol

Bu sezon başında teknik direktörlüğe Schuster'i getiren ve Ricardo Quaresma ile Guti transferleriyle bombaları patlatan Beşiktaş, Türkiye'nin transfer şampiyonu olurken, tüm dünyada manşetleri süslemişti.. Ve siyah-beyazlılar şimdi çıtayı çok daha yukarı koydu.. Forlan transferinde büyük aşama kaydettiği bilinen Beşiktaş, yerli kadrosunu da ciddi şekilde güçlendirmek için harekâtı başlattı...

Futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve futbol komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, dün Almanya'ya Mehmet Ekici transferi için gittiler.. Nürnberg forması giyen ve sözleşmesi haziranda bitecek olan 21 yaşındaki milli futbolcunun transferi için görüşmeler yapılacak.

AYSAL 'AKIN' ETTİ

ORTA saha için düşünülen bir diğer isim ise Beşiktaş'ın eski futbolcusu İbrahim Akın.. 2004-07 arasında terlettiği siyah-beyazlı formayla bekleneni veremeyen İbrahim, daha sonra İstanbul BŞ'de potansiyelini ortaya koydu ve şimdi Havutçu'nun gözdesi.. Genç hoca onu istiyor ama Beşiktaş yönetimi henüz resmi teklif yapmadı.. Ancak G.Saray Başkanı Ünal Aysal ve yönetimi de göreve gelir gelmez ilk olarak İbrahim için İstanbul BŞ'nin kapısını çaldı. Belediye yönetimi G.Saray ve Beşiktaş'ın tekliflerini değerlendirecek ve İbrahim iki devden birine gidecek.

EGEMEN ÇOKTAN BİTTİ

Savunma bloğu için ise 4 yeni isim düşünüyor Kartal.. Bunların başında da Trabzon'un tecrübeli oyuncusu Egemen Korkmaz var. Siyah-beyazlılar sözleşmesi biten 29 yaşındaki oyuncuyla %99 anlaştı.. İbrahim Öztürk için de Bursa yönetimiyle söz kesen Beşiktaş, ayrıca Süper Lig'e yükselen Samsun'un 22 yaşındaki stoperi Kemal Tokak'ı da bitirmenin yolunu arıyor. Ayrıca buraya bir de yabancı alınacak.

FERNANDES KALSIN

Beşiktaş bu isimlere ek olarak bir de yerli forvet alacak. Belirlenen isim ise İ.Akın'da olduğu gibi yine G.Saray'ın da istediği Mustafa Pektemek. G.Birliği'nin 23 yaşındaki golcüsü için de bir derbi olacak..

Öte yandan teknik direktör Havutçu, son dönemde performansını katlayan Fernandes'in de kalmasını istiyor.. Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen ve bonservisi 8.5 milyon Euro olan Portekizli orta sahayı kulübü Valencia geri çağırdı.. Beşiktaş ise bu oyuncu için 4 milyon Euro önerdi.. İspanyol kulübü indirim yaparsa transfer gerçekleşecek. Aksi halde yönetim kiralık formülünü deneyecek.

KUPADA DONDURMA YİYECEKLER

Eskişehir galibiyetinin ardından dünü izinli geçiren Beşiktaşlı futbolcular, G.Antep maçının hazırlıklarına bugün başlayacak. Siyah-beyazlılar idmanın ardından Ekrem Dağ'ın İstiklal Caddesi'ndeki Charly Temmel isimli dondurmacısına kazanılan Türkiye Kupası'yla birlikte gidecek.. Dünyanın en ünlü dondurma markalarından birinin mağazasını Türkiye'de açan Ekrem, arkadaşlarına kupadan dondurma yedirecek..