BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,66
ALTIN 2.394,88
HABER /  GÜNCEL

Karabük ve Bolu'da PKK alarmı!

'Karabük ve Bolu'da yol kesme eylemleri ve saldırılar yapılacak' iddiaları üzerine, emniyet ve jandarma teyakkuza geçti.

Abone ol

'Karabük ve Bolu'da yol kesme eylemleri ve saldırılar yapılacak' iddiaları üzerine, emniyet ve jandarma teyakkuza geçti.

Başbakanlık konvoyuna yönelik Kastamonu'daki polis saldırısı öncesi PKK'nın Karadeniz'de ses getirici eylemler yapacağı uyarısını yapan Taraf yazarı Emre Uslu'nun son olarak "Karabük ve Bolu'da yol kesme eylemleri ve saldırılar yapılacak" yazısı, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

İstihbarat birimlerinin benzer içerikli duyumlar üzerine Karabük ve Bolu'daki güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Emre Uslu'nun dün Taraf 'ta yayımlanan "PKK Bolu ve Karabük civarında yol kesecek" yazısı, Ankara'da ses getirdi. İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, olası PKK saldırısı ihtimaline karşı jandarma ve emniyet birimleri uyarılırken, her iki kentte güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Dağlık bir araziye sahip olan özellikle Bolu ve Karabük kırsalında arama çalışması başlatıldığı ve şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtiliyor. Ayrıca Ankara Çamlıdere ve Kızılcahamam arasındaki mevkide de kontrol noktası oluşturulduğu öğrenildi. Karabük Valiliği yetkilileri de, bölgede yapılan aramalarda PKK'lıların izine rastlanılmadığı, ancak güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığını bildirdi.

PKK militanları Karadeniz'de

Şubatın son haftasında Kandil'den Türkiye'ye giriş yapan PKK'lı grubun beş ve altışar kişilik birimler halinde Karadeniz'in çeşitli illerine dağıldığı öne sürülmüştü. Güvenlik güçleri, Sinop, Boyabat ve Kastamonu eylemlerinin ardından hala yakalanamayan PKK'lıların izini sürmeye devam ediyor.

Askere göre pusu yok, karanlık senaryo var

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 12 PKK'lının pusu sonucu öldürüldüğü iddiası, askerî yetkilileri kızdırdı. CNN Türk'ten Hande Fırat'ın haberine göre askeri yetkililer, iki ayrı üs bölgesinde askerin sınırı beklediğini, söz konusu bölgeye de iki ayrı PKK'lı grubun sızarak saldırıda bulunmaya çalıştıklarını belirtti. Pusu atıldığı iddiaları ve konuyla ilgili yorumlara tepki gösteren aynı yetkililer, "Öyle bir hava yaratılıyor ki sanki bunlar zararsız, asker gidip saldırdı. Böyle bir durum yok. Pusu yok, bizi karanlık bir senaryonun parçası haline getirmeye çalışanlar var" dediler. Askerî kaynaklar, nisan ayı başından beri PKK'nın 13 eylem gerçekleştirdiğini kaydettiler.