BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ı kimseye yedirtmeyiz

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan Taksim Gezi Parkı eyleminin asıl amacını açıkladı

Abone ol

Taksim Gezi Parkı olayları hakkında konuşan Akdoğan, eylemlerdeki asıl amacın Erdoğan'ın imajını zelemek olduğunun altını çizdi.

Akdoğan; "Tayyip Erdoğan'ı kimseye yedirtmeyiz. Yüzyılda çıkan bir liderdir Başbakan. Dönüştürücü, karizmatik liderliği ile. Şu anda böyle başka bir lider de yoktur.iktidarı devirmeye dönük veya Tayyip Erdoğan'ın imajını zedelemeye dönük bir girişim varsa buna da papuç bırakmayız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan Haber Türk kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'LİLER DEMOKRATİK EYLEM YAPMAZLAR MI?

Gezi Parkı nedeniyle çıkan eylemlere müdahale eden polisin uygulamalarına yönelik bazı eleştirilerin haklılığına vurgu yaparak, "Burada bir takım yanlışlıklar olabilir. İlk anda uygulanan polisin müdahalesinden dolayı bir takım eleştirilerde haklılıklar olabiliceği gibi, daha sonra polis çekilirken polise dönük şiddet var.Bunun üzerine polisin gaz kullanması var. Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'ne dönük bir saldırı imha etme, işgal etme saldırısı var. Polisin buradaki uygulaması ile, birinci etaptaki uygulamalarını birbirine karıştırmamak lazım. Dün gece kaymakamlık binalarına saldırıldı. Karşıyaka ilçe binamız yakıldı. Bir çok yerde yollar kesiliyor. Araçlara saldırılıyor. Yani burada tamamen devlet otoritesi ortadan çekilecek mi? Şu anda Taksim Meydanı açıldı. İsteyen orada dolaşabiliyor. Birilerinin normal yaşama müdahaleler etmesi bu başka bir şey. Buna karşı polis elbette gereken tedbirleri alma durumundadır. Farklı maksatlarla orda bulunan insanlar var. CHP'liler demokratik eylem yapamazlar mı? Elbette yapabilirler. Ama sen yolu kesersen, mahalle arasında bir çatışma çıksın diye uğraşırsan bu başka bir durumdur. Bu demokratik bir eylem olarak görülemez" diye konuştu.

"28 ŞUBAT'TAN NE FARKI VAR"

Yaşananları 28 Şubat sürecine benzeten Akdoğan, "İlk başta belediyenin bunun iletişimini tam yönetemediği görüldü. Ne yapılmnak isteniyor? Yanlış lanse edilen nedir? Bunu doğru anlatmak lazım. Milyonlarca ağaç dikmiş bir iktidarı siz doğa katliamı yapmakla suçluyorsunuz. Ama diğer taraftan bunu bir tertibe çevirmek, hükümeti yaralamak veya devirmeye dönük başka bir provakasyona çevirmek bu ayrı bir konu. Bunun 28 Şubat'taki bir takım uygulamalardan ne farkı var? farklı alanlarda siz iktidarı köşeye sıkıştırmak veya siyaseti tanzim etmek için bir takım müdahalelerde bulunuyorsunuz. Bu kabul edilebilir bir durum olarak görülemez" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DÖNÜK BİR PROVA GİBİ"

Eylemlerin farklı sebeplerle yapıldığını söyleyen Akdoğan şöyle devam etti: "Belki de önümüzdeki yıl seçimler, cumuhurbaşkanlığı seçimi, buna dönük bir prova gibi de belki anlaşabilir. Yani bir karşı blok oluşturmak. insanları sokağa dökmek. Başbakanımız üzerinden yürüyen bir şey var. Farklı insanların farklı sebeplerden bir sorunu olduğu anlaşılıyor. Herkes dertlerini Başbakanın üzerinden farklı sıkınıtılarını bu olayı bahane ederek fırsatçılık yaparak gündeme getirmenin derdi içinde."

"YÜZYILDA ÇIKAN BİR LİDER"

Yapılan eylemlerle Başbakan Erdoğan'ın imajını zedelemek isteyenlerin olduğunu dile getiren Akdoğan, "Tayyip Erdoğan'ı kimseye yedirtmeyiz. Yüzyılda çıkan bir liderdir Başbakan. Dönüştürücü, karizmatik liderliği ile. Şu anda böyle başka bir lider de yoktur. Türkiye'nin değişim dönüşümü de bu liderlik üzerinden yürümektedir. Önümüzdeki yıl seçimler vesaire doğrudan sayın Başbakanımızın imajına zarar vererek burada farklı siyaset mühendislikleri yapmak isteyenler, şunu çok iyi bilsinler bu halk da başbakanına sahip çıkar. Biz de liderimizi bu tür şeylere feda etmeyiz. bu arada elbette, bize destek vermeyen, bizim gibi düşünmeyenleri de kucaklamak elbette bizim de görevimizdir. Bu başka bir şeydir. Ama farklı yöntemlerle insanları sokaklara dökerek burada bir iktidarı devirmeye dönük veya Tayiyp Erdoğan'ın imajını zedelemeye dönük bir girişim varsa buna da papuç bırakmayız" şeklinde konuştu.