BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.430,64
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı'nda arbede SON DURUM

Gezi Parkı eylemlerinin kilit noktalarından Taksim, Gümüşsuyu ve Dolmabahçe'de bu akşam neler oluyor? İşte dakika dakika yaşananlar...

Abone ol

İNTERNETHABER- Taksim'e AVM yapımını karşı çıkanların Gezi Parkı eylemi 7. gününü geride bıraktı. Taksim Meydanı önceki günlere göre daha sakin bir gece geçirirken, Beşiktaş-Dolmabahçe hattında polisle göstericiler yine karşı karşıyaydı.

********SON GELİŞMELER (SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR)*****


0.4-15- Beşiktaş'taki İnönü Stadı ve çevresinde polis ile eylemciler arasında çıkan çatışmalar gece saatlerinde de devam etti. Olaylar sırasında eylemcilerin attığı taşlar sebebiyle bir polisin kolu kırıldı. Çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

03.50- KANDIRILDINIZ SANA YARDIM İÇİN BURADAYIZ: Dolmabahçe'de çıkan olaylarda gazdan etkilenen eylemcilere polis yardım etti. Eylemcilere yardım için geldiğini söyleyen polis memuru, "Kandırıldınız, sana yardım için buradayız. Türk polisinin elindesin bu saatten sonra korkma. Rahat ol. Nefes al" dedi. Genç bu diyaloğun ardından polis ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

02.40 Taksim Gezi Parkı sakin, Beşiktaş'ta polisle göstericiler arasıdaki çatışma sürüyor.

01.33- Gezi Parkı'ndaki arbebede iki kişi yaralandı.

01-05- Polisin İnönü Stadyumu’nun üst tarafından bulunan eylemcilerin taş atmasına gaz bombası ile müdahale etti.

Müdahale sonucunda havaya yayılan gazın Gezi Parkı’na ulaşması, burada bulunan eylemciler arasında arbede yaşanmasına neden oldu. Arbede sırasında koşmaya başlayan bir eylemci yaklaşık 5 metre yükseklikteki duvardan beton zemine düşerek ağır yaralanırken, bir göstericinin de kalça kemiğini kırdı.

a.20130604013933.jpg

ANLAŞMA KISA SÜRDÜ

00.58- Beşiktaş'ta polisle göstericiler arasında sağlanan anlaşma kısa sürdü. İnönü Stadı'nın bulunduğu bölgede polis ile göstericiler çatışıyor. Göstericiler yollara çöp konteynerleriyle barikat kuruyor.

00.10- Taksim Gezi Parkı'na biber gazıyla müdahale edildiği iddia edildi.

23.37- Gümüşsuyu'nda yeni bir müdahale dalgası daha başladı. Bölgede yoğun gaz bulutları var.

23.00- Dolmabahçe Gezihane Caddesi üzerinde konuşlanan Çevik Kuvvet ekipleri saat 23.00 sıralarında kendilerine taş atan İnönü Stadyumu’nun üst tarafında bulunan eylemcilere gaz bombaları fırlattı. Kapsüllerden çıkan gaz rüzgarın da etkisiyle Taksim Gezi Parkı tarafına yayıldı

22.30- Gümüşsuyu'ndaki polis müdahalesinde kullanılan biber gazı, Taksim Meydanı'ndaki kalabalığı etkilemeye başladı.

22.19- Gümüşsuyu çevresinde polis eylemcilere yönelik gaz bombasıyla müdahale ediyor.

POLİS GERİ ÇEKİLDİ İDDİASI

21.57- Polis ile Beşiktaş'taki grup anlaştığı, polisin taşkınlık olmaması şartıyla geri çekildiği iddia edildi.

21.20- Taksim'den Dolmabahçe'deki Beşiktaş İnönü Stadı'na kadar, çeşitli sloganlar atarak gelen gruba polis gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu.

Polisin müdahalesinin ardından dağılan grup, Taksim Meydanı'na doğru geri kaçtı. Bu esnada bir polis helikopteri de Taksim ve Beşiktaş üzerinde dolaşmaya başladı.

a.20130603222617.jpg

21.10 İstanbul'un çeşitli ilçelerinde vatandaşlar tencereleriyle sokaklara inerek eylemlere başladı.

20.30-  İnönü Stadı önünde polisle protestocular arasında gerginlik yaşanıyor.

DÜN GECE VE BUGÜN GÜNDÜZ YAŞANAN TÜM GELİŞMELER...(TIKLAYIN)

İstanbul-İzmir-Ankara... Dün gece ve bugün gündüz protestolarda yaşanan tüm gelişmeler ve görüntüler... (HABERİ OKU)

43213.jpg