BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.409,55
HABER /  DÜNYA

Merkel'den Gezi Parkı açıklaması

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan eylemlere karşı sessiz kalamayan bir diğer dünya lideri de Almanya Başbakanı Angela Merkel oldu

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gezi Parkı’na ilişkin protestoları değerlendirirken, hukuk devleti anlayışının, güvenlik makamlarının her zaman orantılı ve uygun hareket etmesini gerektirdiğini belirterek, tarafları itidale çağırdı.

Aynı saatlerde Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da vatandaşlara, "Türkiye'de gösterilerin yapıldığı yerlerden ve kalabalık gruplardan uzak durun" uyarısı yapıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’de Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve ülke geneline yayılan hükümeti protesto gösterileriyle ilgili açıklamasını hükümet sözcüsü aracılığıyla yaptı. DW’nin haberine göre, hükümet sözcüsü Steffen Seibert düşüncenin özgürce ifadesi ve toplanma özgürlüğünün demokratik düzende temel hak olduğunu belirterek, "Hukuk devleti anlayışı, güvenlik makamlarının her zaman orantılı ve uygun hareket etmesini gerektirir" dedi. Tüm tarafları itidale çağıran Alman hükümet sözcüsü şu an ‘gerilimin düşürülmesi ve diyalog zamanı’ olduğunu söyledi.