BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan 'Size bir gün Nobel Barış Ödülü verilirse tavrınız ne olur?' sorusuna yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin "Size bir gün Nobel Barış Ödülü verilirse tavrınız ne olur?" sorusuna "almam" diye yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programda konuştu.

Sırp kasabına hayran olan yazara Nobel ödülü

Konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Srebrenitsa'da yaşanan soykırımı inkar eden AvUsturyalı yazar Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü'nün verilmesiyle ilgili soruya yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, program sonunda öğrenciler ve programa katılanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi

"Nobel kendini tüketmiştir"

Handke'ye ödül verilmesine tepki gösteren Erdoğan, "Nobel kendini tüketmiştir. Nobel aslında kendini bitirmiştir. Nobel, siyasi, ideolojik davranan bir kuruluş konumundadır. Benim için Nobel'in hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye olarak bu törene kesinlikle katılmayacağız. Böyle bir katili ödüllendirmek zulüm ile ortak hareket etmektir." ifadelerini kullandı.

Programın moderatörü Deniz Bayramoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öğrencilerin "Size bir gün Nobel Barış Ödülü verilirse tavrınız ne olur?" sorusunu sordu. Erdoğan da, "almam" yanıtını verdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Adana'da hızla yayılıyor insan yüzlü sapan balığı kabus oldu
Foto Galeri Adana'da hızla yayılıyor insan yüzlü sapan balığı kabus oldu Galeriye Gözat