BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Pakistan Parlamentosu'nda önemli açıklamalar! Sözde "Barış planına" ateş püskürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Parlamentosu'nda son dakika açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Barış planı' diye yutturulan plan, bir barış planı değil bir işgal projesidir." diyerek ABD ve İsrail'in imzaladığı plana sert tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Pakistan dostluğundan bahsederken sözleri vekiller tarafından masaya vurularak sık sık kesildi. Herkes ne olduğunu merak ederken bu hareketin Pakistan kültüründe alkışlamak anlamına geldiği sonradan anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Parlamentosu'nda Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumundaki konuşmasında 'Trump ve Netanyahu arasında Kudüs ile ilgili atılan adımla 'barış planı' diye yutturulan plan, bir barış planı değil bir işgal projesidir.' diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Dün Çanakkale bugün Keşmir hiçbir farkı yok"

-Pakistan'da kendimizi asla yabancı görmüyoruz. Şu anda kendi evimizde gibi hissediyoruz. Türkiye-Pakistan arasında hakiki bir kardeşlik vardır, Pakistan ile İlişkilerimiz yeni değildir. Tarihi geçmişi vardır. Biz sizi sevmeyeceğiz size muhabbet beslemeyeceğiz de kimi seveceğiz kime muhabbet besleyeceğiz. Pakistan halkının kurtuluş savaşı zamanında yaptıklarını unutmadık. Dün Çanakkale bugün Keşmir hiçbir farkı yok.

Türki milletini yalnız bırakmayan veda abidesi kardeşlerimizi unutmayacağız. Pakistan ile kardeşliğimizi ebediyen muhafaza edeceğiz. Bizim dostluğumuz menfaatten değil muhabbetten geliyor. Pakistan’ın acısını acımız sevincini sevincimiz başarısını da kendi başarımız olarak görüyoruz.

FETÖ okulları

-251 insanımızın şehit olduğu 15 Temmuz hain darbe girişiminin sonrasında Pakistan halkının duasını hep yanımızda hissettik. Pakistan FETÖ’ye ait okulları Maarif Vakfı’na devrederek gerçekten yanımızda olduğunu gösterdi. Pakistan haklı mücadelesinde dimdik Türkiye’nin yanında yer aldı.

ABD ve İsrail'in kudüs planı

-Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir diyerek bütün dünyaya ilan ettik, yıkım ve işgal planına en büyük tepkiyi yine biz verdik, hassasiyetimizi ortaya koyduk. Trump ve Netanyahu arasında Kudüs ile ilgili atılan adımla 'barış planı' diye yutturulan plan bir barış planı değil bir işgal projesidir.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Meclis fena karıştı AK Parti ve İYİ Partililer birbirine girdi
Foto Galeri Meclis fena karıştı AK Parti ve İYİ Partililer birbirine girdi Galeriye Gözat