BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan İhsanoğlu'na sert cevap!

Başbakan Erdoğan, İhsanoğlu'nun Türkmenlerle ilgili iddialarına Ankara'dan cevap verdi.

Abone ol
Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'Türkiye Türkmenlere yardım etmiyor' sözlerini eleştirerek; "Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada oturdun. Şimdi sıkılmadan kalkıp medya mensuplarının karşısında bu yalanları söyleyebiliyorsun. Biz, Türkmen kardeşlerimize her türlü insani yardımı ulaştırdık" dedi.
 
Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Vilayetler Evi'nde verilen iftarda şehit aileleriyle bir araya geldi.  Başbakan Erdoğan, iftarın ardından yaptığı konuşmada, hükümet olarak şehitlerin emanetlerine devletin tüm imkanlarını seferber ederek sahip çıkma çabası içinde olduklarını söyledi.
 
"SAYEMİZDE BİR MAKAMA GELDİN"
 
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkmenlere yardım edilmediği yönündeki iddialarına yanıt vererek şöyle konuştu:

"Bu ne vicdansızlıktır. Utanmadan sıkılmadan, İslam Teşkilatı Örgütünde görev yapmış bir kişi bu ifadeleri kullandı. Bizim bu konularda ne kadar hassas olduğumuzu da bilen birisidir, yaşayan birisidir. Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada oturdun. Şimdi sıkılmadan kalkıp medya mensuplarının karşısında bu yalanları söyleyebiliyorsun. Biz, Türkmen kardeşlerimize her türlü insani yardımı ulaştırdık. Bir insani yardımı da ulaştırırken Milli İstihbarat Teşkilatımızın tırları paralel yapı tarafından çevrilmek suretiyle durduruldu. Hatırlayın o günleri, daha çok değil. Aynı şekilde Irak'taki Türkmen kardeşlerimize, insani yardım konusunda ne denli yardımcı olduğumuzu onlar gayet iyi biliyorlar. Her alanda onların yanında biz olduk. Bilerek konuş, bilmeden niye konuşuyorsun. İki tane kılavuzu var, maalesef bunlar da karga. Tablo böyle olunca yanlışlardan kurtulmaları mümkün değil.