BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Önemli davalarda imzaları var!

Sahur operasyonuyla gözaltına alınan polisler, 17 Aralık, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Kafes, Amirallere suikast soruşturmalarını yapmışlardı.

Abone ol

17 ve 25 Aralık soruşturmalarını ile Tevhidi Selam soruşturmasını yaptıkları için gözaltına alınan emniyetçiler, İstanbul Emniyeti'nde görev yaptıkları dönemlerde birçok önemli soruşturmaya imza atmışlardı.

Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan gibi eski İstihbarat Müdürleri, Yurt Atayün ve Ömer Köse gibi eski Terör Müdürlerinin de aralarında bulunduğu gözaltındaki polisler İstanbul Emniyeti’nde görev yaptığı dönemlerde şu operasyonlar gerçekleştirildi:

ERGENEKON, KCK, DHKP-C, 17 VE 25 ARALIK

Hrant Dink suikastı soruşturması, Ergenekon, İrticayla Mücadele Eylem Planı, Balyoz Planı, Poyrazköy, Amirallere Suikast, Kafes, Odatv, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, KCK, Şike, Devrimci Karargâh, Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerine yönelik DHKP-C operasyonu, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları. Sahur operasyonunda gözaltına alınan polis müdürlerinin daha önce yürüttükleri bazı soruşturmalar ise şöyle:

ERGENEKON VE BALYOZ OPERASYONLARININ MİMARI

ALİ FUAT YILMAZER (Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı): Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının mimarıydı. KCK soruşturmalarında da aktif görev aldı. İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olduğu dönemde Hrant Dink’in öldürüleceği istihbaratını gizlediği öne sürülmüştü.
EROL DEMİRHAN (Eski İstihbarat Şube Müdürü): Poyrazköy ve Balyoz soruşturmaları sürecinde görev yapmıştı.

ERGENEKON VE KCK SORUŞTURMALARINI YAPTI

YURT ATAYÜN (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Sorumlu eski Emniyet Müdür Yardımcısı): 7 Şubat 2012’de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasına neden olan KCK soruşturmasını yürüten ekipteydi. Atayün Ergenekon, KCK soruşturmalarında görev almıştı.

ERGENEKON VE POYRAZKÖY'E BAKTI

KAZIM AKSOY (Terörle Mücadele Büro’da Yurt Atayün’ün yardımcısıydı): Ergenekon ve Poyrazköy soruşturmalarına baktı. MİT soruşturmasının ardından Mali Şube’ye alındı. Mali Şube Yardımcısı olduğu dönemde de 17-25 Aralık tarihli yolsuzluk ve rüşvet operasyonları başlatıldı ve açığa alındı.

6 YIL BOYUNCA TERÖR ŞUBEDEYDİ

ÖMER KÖSE (Eski Terörle Mücadele Müdürü): 6 yıl boyunca İstanbul Terörle Mücadele Şube’de çalıştı. Şubat 2012’de KCK operasyonları sonrası Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün görevden alınmasıyla yerine Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak atandı. Ergenekon, KCK gibi soruşturmalarda yer aldı. 17 ve 25 Aralık tarihli yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından açığa alındı.

İLKER BAŞBUĞ'A EŞLİK ETMİŞTİ

GAFFUR ATAÇ (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü eski Amiri): İlker Başbuğ’un Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklandığı gün araçta ona eşlik eden kişiydi. Başbuğ’a Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nden Silivri cezaevi’ne giderken refakat eden Ataç Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, Ergenekon Masası amirliğini yapmış, 17 Aralık’ın ardından yapılan görevden alınan isimlerden olmuştu.

17 ve 25 ARALIK OPERASYONUNUN BEYNİ

YAKUP SAYGILI (Eski Mali Şube Müdürü): İstanbul'da birçok başarılı operasyona imza atan Saygılı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten ekibin başındaydı.