BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Operasyon sivillere de genişler mi?

Başbakan Erdoğan "operasyon başka alanlara da sıçrayabilir" dedi. İktidar yanlısı medya, yargı ile cemaatin imamlarına da operasyon yapılacağını yazdı.

Abone ol

İktidar yanlısı medya, polis müdürlerine yapılan sahur operasyonun ardından, cemaatin sivil kanadına da operasyon yapılacağını manşetlerine taşımaya başladı.

Sabah gazetesi, "Emniyete giriydi, sıra yargıda" başlığı atarken, Akşam gazetesi ise operasyonun cemaatin sivil ayağına da genişleyeceğini duyurdu.

CEMAATİN İMAMLARINA DA OPERASYON

Akşam gazetesinin haberinde "Üst düzey emniyetçilerin de gözaltına alındığı operasyonun genişleyeceği iddia ediliyor. Operasyonun Gülen cemaatinin "Türkiye imamı, yargı imamı, emniyet imamı, yargıtay imamı, TSK imamı gibi üst düzey isimlerini ve paralel yapının yargıdaki uzantılarına" yöneleceği öne sürülüyor.

BAŞBAKAN: BAŞKA ALANLARA SIÇRAYABİLİR

Başbakan Tayyip Erdoğan da, operasyonla ilgili açıklamasında, "Yargı bu isimlerin toplanmasını ve ondan sonra da tabii ki gerek savcılık süreci, gerek bundan sonraki mahkeme süreci devam edecek. Şu anda biz de izlemedeyiz. Neler çıkacak, bunların hepsini göreceğiz" dedi. Erdoğan, operasyonun başka alanlara sıçrayıp sıçramayacağı sorusunu ise "Görünen o, tabii tabii" diye yanıtladı.