BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  GÜNCEL

Gazze için yardım seferberliği

Başbakanlık, Gazze'de yaşanan insanlık dramına bir nebze olsun merhem olabilmek için yardım kampanyası başlattı.

Abone ol

Hükümet; İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki askeri harekatının neden olduğu insani sorunlara karşı yardım seferberliği anlamına gelecek bir girişimde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan genelgede şu ifadeler yer aldı:

BARINMA VE AÇLIK PROBLEMİ

“İsrail’in Filistin’e bağlı Gazze Şeridi’nde başlatmış olduğu askeri harekatta yüzlerce masum insan hayatını kaybetmekte, binlerce insan barınma, açlık, susuzluk ve sağlık problemleri ile yüz yüze gelmektedir.

TÜRK HALKI RAMAZAN'DA DESTEK SAĞLAYACAK

Türkiye Cumhuriyeti, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında, halkımızın da beklentileri doğrultusunda; zor durumdaki dost ve kardeş Filistin halkı için her türlü yardım ve desteği sağlayacaktır. Bu amaçla, Başbakanlık tarafından bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Yardım kampanyasına ait banka hesap numaraları genelge ekinde belirtilmiştir. Yardım kampanyası, Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koordine edilecek; toplanan yardımlar Başbakanlıkça belirlenecek esaslar çerçevesinde bölgeye ulaştırılacaktır.

TÜM YARDIMLAR TEK HESAPTA TOPLANACAK

Başlatılan bu yardım kampanyasında;
1. Valiliklerimiz, belediyelerimiz ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca toplanan yardımlar ekte belirtilen hesap numaralarına aktarılacaktır.
2. Gerçek ve tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerdir.
3. Sivil toplum kuruluşlarımızdan istekli olanlar, topladıkları yardımı bölgeye ulaştırmak üzere, şartlı veya şartsız bu hesaplara aktarabileceklerdir.
4. Tüm yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacaktır.
Halkımızın, ulusal ve yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin, bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına gönüllü olarak her türlü desteği vereceklerine inancımız tamdır.”

yardim2.jpg