BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Leyla Zana açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Leyla Zana'ya 'yemin' vetosu. Erdoğan, Leyla Zana'nın görüşme talebi için 'yemin et' şartı koştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın kendisiyle görüşme talebine 'yemin' şartı koştu. Erdoğan, "Milletvekili yeminini etmeden görüşme olmaz" dedi. 

CİZRE'DE YARALILARA AMBULANS GÖNDERİLMİYOR İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cizre'deki yaralılara devletin ambulans göndermediği yönündeki iddialara da yanıt verdi. 

"Cizre'deki yaralılara ambulans gönderilmediği iddiası yalan" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu yaklaşımlar ideolojiktir. Amaçları ambulansları saldırı mevzine çekmektir. Ambulanslar hazır ama yaralıları oraya kasıtlı götürmüyorlar."

HDP'Lİ VEKİLLERİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAKİ AÇLIK GREVİ EYLEMİ

Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'nda 3 gündür açlık grevi yapan HDP'li vekillere ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu:

"Açlık grevi yapabilirler bu oyunlara gelmeyiz. HDP'liler terör örgütüne uşaklık yapıyor, sen niye parlamentoda değilsin? Kimi açlık grevinde, kimi tatilde, bunları görüyoruz. 

CİZRE, SİLOPİ VE SUR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Erdoğan, hendek operasyonlarının yapıldığı ilçelerde kentsel dönüşümün de başlayacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca evlerini terk etmek zorunda kalan 6 bin aileye de kira yardımı başlatıldığını duyurdu.

Erdoğan, "Buralar temizlenecek sonra kentsel dönüşüm başlayacak. Oradaki vatandaşlarımız evlerine dönecekler. 6 bin aileye kira yardımı kararı veriyor hükümetimiz. Bu geçiş sürecini hükümetimiz tüm gayretiyle aşacaktır" diye konuştu. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Erdoğan, Başkanlık Sistemi tartışmalarına ilişkin ise, "Bu benim kişisel bir görevim yada meselem değil. Kısa süre içinde ortak akıl oluşacaktır, buna ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu. 

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ

Erdoğan, bugün başlaması planlanan Cenevre 3 görüşmelerini de şu ifadelerle değerlendirdi

"Temennim odur ki Cenevre görüşmeleri sağlıklı bir neticeye ulaşır ve oradan Suriye için sağlıklı bir netice bu süre içinde çıkar."