BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  GÜNCEL

Rüzgar Çetin'in sabıkası ortaya çıktı şu listeye bakın!

BEŞİKTAŞ'da yaptığı kazada 1 polisi şehit eden Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in sabıkası kabarık çıktı. İki kez ehliyetine el konulan Rüzgar Çetin, 15 yıl hapis istemiyle mahkemeye sevkedildi ve tutuklandı.

Abone ol

BEŞİKTAŞ'ta alkollü araç kullanırken bir polisin ölümüne neden olan Rüzgar Çetin "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak" gerekçesiyle tutuklandı.

Öte yandan ortaya çıkan kamera kayıtları Rüzgar Çetin'in 'cinayet' gibi bir kazaya sebep olduğunu gösteriyor. Rüzgar Çetin'in 'trafik sabıkası' da bunu destekliyor.

SAVCILIK TUTUKLANSIN DEDİ, MAHKEME TUTUKLADI

Soruşturma savcısı İsa Dalgıç, Rüzgar Çetin'i "tutuklama" talebiyle İstanbul Nöbetçi 8.Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Hakimlik Rüzgar Çetin'in "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

AVUKATIN EMNİYET KEMERİ SAVUNMASI

Rüzgar Çetin hakimlikte verdiği ifadesinde, "Orta şerit boştu. Oraya girmek için manevra yaptım. Araç kaydı. Kaza yaptım. Çok pişmanım" dediği öğrenildi. Çetin'in avukatının da yaptığı savunmada kazada hayatını kaybeden polis memurunun emniyet kemerinin takılı olmadığı, takılı olsaydı kazanın ölümle sonuçlanmayacağını ileri sürdüğü öğrenildi.

ALKOL MUAYENESİ OLAYDAN 1 SAAT 20 DAKİKA SONRA

Öte yandan Rüzgar Çetin'in kazadan 1 saat 20 dakika sonra üflemeli cihazla yapılan alkol muayenesinde 0.90 promil alkollu olduğu tespit edildi. Rüzgar Çetin Metris Cezaevi'ne götürülecek.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlunun karıştığı kaza günün konusu oldu. Bir polis memurunun şehit olduğu, birinin de ağır yaralandığı kazaya sebep olan Rüzgar Çetin, "bilinçli taksirle ölüm ve yaralamaya sebep olmak" suçundan tutuklandı.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Rüzgar Çetin'in karşı şeride geçerek polis arabasına çarpmasının ardından aracı bu hale geldi

Türk Ceza Kanunu'nun bu maddesi 15 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Rüzgar Çetin'in tutuklanmasına karar verdi.

SİNAN ÇETİN DE ADLİYEDE

Sinan Çetin de İstanbul Adliyesi'ne geldi. Adliye koridorlarında görüntülenen Sinan Çetin herhangi bir açıklama yapmadı. Rüzgar Çetin ise 'üzgün' olduğunu söyledi.

ALKOL TESTİNİ REDDETTİ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Rüzgar Çetin'in kazadan sonra gözaltına alındığında alkol testini reddettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Rüzgar Çetin hastaneye götürüldü ve kan testine tabi tutuldu.

RÜZGAR ÇETİN'İN SABIKASI ÇOK KABARIK

Rüzgar Çetin, ehliyetini aldığı 2004'ten bugüne hayli kabarık bir trafik sabıkası oluşturmuş. Şimdiye kadar 28 trafik cezası alan Rüzgar Çetin'in iki kez ehliyetine el konulmuş.

Bu cezaların 11'ini ehliyet kemerini takmamaktan alan Rüzgar Çetin'e en son 16 Eylül 2015'te tehlikeli şerit değiştirmekten ceza uygulandı.

ALKOLLÜ ARAÇTAN EHLİYETİNE EL KONULDU

Rüzgar Çetin'in çarptığı polis aracının önü tamamen parçalandı. Polislerden biri camdan fırlayarak şehit oldu diğeri ise ağır yaralı

Rüzgar Çetin'in ehliyetine 13 Temmuz 2006'da alkollü araç kullandığı gerekçesiyle 6 ay el konulduğu öğrenildi. Ardından 9 Ağustos 2007'de ikinci kez alkollü araç kullanırken yakalanan Çetin'in ehliyetine 2 yıl el konulduğu belirtildi.

EHLİYETİNİ 3. KEZ EL 2018 YILINA KADAR EL KONULDU

Kaza nedeniyle Rüzgar Çetin'in ehliyetine, üflemeli alkol cihazını reddettiği gerekçesiyle 2 yıl, hastanedeki kan testinde yasal sınırın üstünde alkol çıkması sebebiyle 6 ay, 100 ceza puanını doldurduğu için ise 2 ay el konulacak. Rüzgar Çetin'in 28 Eylül 2018'e kadar ehliyetini alamayacağı öğrenildi.

RÜZGAR ÇETİN TWİTTER VE INSTAGRAMI KAPATILDI

Rüzgar Çetin'in kazadan hemen sonra kirli çamırları ortaya yere serilmeye başlanınca twitter ve instagram hesapları kapatıldı. Rüzgar Çetin'in twitterdan attığı bir mesaj hayli reaksiyon yaratmıştı. Rüzgar Çetin'in, 26 Mart günü attığı tweette, "Ortaköy, Bebek, Beşiktaş, Karaköy hattında trafik sorununu çözebileceğimi iddia ediyorum. Yetkililer sesimi duyun" yazmıştı. Kaza ise twette bahsettiği Beşiktaş-Ortaköy arasındaki Çırağan Caddesi'nde meydana geldi.

RÜZGAR ÇETİN KAZA OLAYI NEDİR?

Sinan Çetin oğlu rüzgar çetin trafik kazası görüntüleriÇırağan Caddesi Ortaköy yönünde seyir halinde bulunan 34 A 4342 plakalı trafik polisi aracı, karşı yönden gelen 34 RUZ 27 plakalı otomobille çarpışmıştı. Rüzgar Çetin'in kullandığı araç kendi şeridinden çıkarak karşı şeride geçip polis aracına vurdu. Araçta bulunan iki polis memurundan biri dışarı fırlayarak diğeri ise sıkışarak ağır yaralanmıştı. Araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesinde şehit olmuştu. Ağır yaralanan polis memuru ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Karşı yönden gelen araç sürücüsünün Rüzgar Çetin olduğu anlaşılmıştı.