BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Stalin Mao'nun dışkısını inceletmiş sebebi de...

SOVYETLER Birliği'nin diktatör lideri Stalin, Çin'in kurucusu Mao'nun dışkısını inceletmiş. Sebebi ise psikolojik portre çıkartmak.

Abone ol

Eski bir Sovyet casusu, Joseph Stalin'in, psikolojik portresini çıkarmak için Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao Zedong'un dışkısını incelettiğine dair kanıtlar bulduğunu söyledi.

1940'larda Sovyet lideri Stalin'in gizli polis teşkilatı bünyesinde yabancı liderlerin dışkılarını incelemek üzere özel bir birim oluşturulduğu belirtiliyor.

RUS GİZLİ SERVİSİ ARŞİVİNDEN ÇIKTI

Bu birimin varlığı, Rus gizli servislerinin arşivlerinde araştırma yapan eski Sovyet ajanı Igor Atamanenko tarafından ortaya çıkarıldı.

Atamanenko, Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda'ya "O zaman gizli servislerin bugünkü gibi dinleme cihazları yoktu. Uzmanlarımız, bu yüzden en abartılı bilgi toplama tekniklerini icat ettiler" dedi.

Igor Atamanenko'ya göre, Stalin gizli laboratuvarın başına en sadık adamlarından Lavrenti Beria'yı getirdi.

AMİNO VARSA SAKİN, POTASYUM EKSİKSE SİNİRLİ

Peki Rus bilim insanları dışkıda ne arıyorlardı? Atamanenko bu soruyu şöyle yanıtlıyor;

-"Örneğin eğer dışkıda yüksek miktarda amino asit Triptofan varsa bu, o kişinin sakin ve ilişki kurulabilir bir insan olduğuna işaret ediyordu. Ancak dışkıda potasyum eksiliği varsa, bu o kişinin sinirli bir mizacı ve uykusuzluk sorunu olduğunu gösteriyordu".

MAO'YA ÖZEL TUVALET YAPIP...

Mao Zedong kimdir çin devlet başkanı ve kurucusuAralık 1949'da Sovyet ajanları Moskova'yı ziyaret eden Çin lideri Mao'nun dışkısını incelediler. Mao için özel tuvaletler yapıldı. Bu tuvaletler kanalizasyon sistemine değil, gizli haznelere bağlıydı.

10 gün boyunca kaldığı konuta fazla fazla yiyecek ve içecek getirilen Mao'nun dışkısı her defasında hemen alınıp analiz ediliyordu.

Stalin'in, dışkıları incelendikten sonra Mao'yla anlaşma imzalamaya yanaşmadığı öne sürülüyor.

Joseph Stalin'den sonra iktidara gelen Nikita Kruşçev'in dışkı projesini rafa kaldırdığı ve laboratuvarı kapattığı belirtiliyor.